FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TALIJANSKA VLADA ODOBRILA PROJEKTE ULAGANJA U BUGARSKOJ I HRVATSKOJ

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Tehničko-operativni odbor za Balkantalijanske vlade odobrio je dva projekta ulaganja u Bugarskoj iHrvatskoj koje je izradio odjel za internacionalizaciju poslovanjaministarstva za proizvodne djelatnosti, objavio je u ponedjeljakdoministar za proizvodne djelatnosti Adolfo Urso, izvješćuje agencijaANSA.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Tehničko-operativni odbor za Balkan talijanske vlade odobrio je dva projekta ulaganja u Bugarskoj i Hrvatskoj koje je izradio odjel za internacionalizaciju poslovanja ministarstva za proizvodne djelatnosti, objavio je u ponedjeljak doministar za proizvodne djelatnosti Adolfo Urso, izvješćuje agencija ANSA.

Prvi projekt, vrijedan 158 milijuna eura, namijenjen je razvoju gospodarske suradnje talijanskih i bugarskih tvrtki kroz stručno usavršavanje lokalnih poduzetnika i razvoja sustava proizvodnje. Drugi projekt, vrijedan 210 milijuna eura, namijenjen je Hrvatskoj, posebice Splitsko-dalmatinskoj županiji, otocima Braču, Hvaru i Šolti, i odnosi se na turistički sektor, navodi ANSA. Ovaj projekt nastao je s idejom da se putem obrazovanja lokalnog tehničkog i menadžerskog osoblja pruži podrška projektima regionalnog značaja uz posebnu pozornost za zemlje druge obale Jadrana, a pri tome pomogne i lokalnim talijanskim zajednicama.

U suradnji s hrvatskim ministarstvom kulture, aktivirat će se i razviti mreža za stvaranje integriranog sustava turističke ponude u skladu s posebnostima i potencijalima mjesta, navodi ANSA. Projekte će provesti Informest, agencija za internacionalizaciju poslovanja tvrtki na Balkanu.

"Balkan za Italiju predstavlja područje od prioritetnog ineteresa, i na političkom i na gospodarskom planu, priliku koju posebice talijanski sjeveroistok mora znati iskoristiti kako bi ostvario rast i nastupio na međunarodnoj razini", istaknuo je doministar Urso.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙