FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HYPO ALPE ADRIA BANK PODUPIRE NASTUP MEĐUNARODNIH TURISTIČKIH LANACA U HRVATSKOJ?

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Izjava predsjednika upravnog odboraHypo Alpe Adria Bank Guentera Striedingera da taj financijski koncernposjeduje u Hrvatskoj "tek nekolilko nekretnina" spada u kategorijueufemizama, drži Salzburger Nachrichten.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Izjava predsjednika upravnog odbora Hypo Alpe Adria Bank Guentera Striedingera da taj financijski koncern posjeduje u Hrvatskoj "tek nekolilko nekretnina" spada u kategoriju eufemizama, drži Salzburger Nachrichten.

Hypo Alpe Adria Bank vlasnik je više od 500 hektara površine u toj budućoj članici EU-a a sudjeluje odnosno nastupa u ulozi financijera i u nekoliko velikih projekta, vezanih za nekretnine.

Najnovije akvizicije te koruške banke nalaze se "na području Istre, u srednjoj Dalmaciji i na otocima pred Splitom", navodi Striedinger, objašnjavajući da u turizmu u tim regijama dominiraju domaći ponuđači. Uz financijsku potporu HAAB, "međunarodni turistički lanci" unijet će živost u to područje, tvrdi on.

Posredstvom udjela u velikim građevinskim projektima koruški financijski koncern osigurava nužan utjecaj pri izboru kreditora, tumači salzburški list, navodeći primjer dva najnovija turistička projekta u Umagu i Zadru, u kojima HAAB nastupa kao suvlasnik i kao kreditor da bi u povoljnom trenutku, za tri do pet godina, prodao svoj udio.

Hrvatska je daleko najvažnije tržište banke iz Klagenfurta, pri čemu turizam obuhvaća tek 12 posto njezina poslovanja. Najveći dio njezinih aktivnosti otpada na bankovne poslove i na leasing gdje je HAAB po vlastitim navodima osvojio 45 posto hrvatskog tržišta, prenosi Salzburger Nachrichten.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙