FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČELNICI VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE U PULI

PULA,3. lipnja 2004.(Hina) - U sklopu projekta "Partnerstvo hrvatskihregija" danas su se u Puli sastala izaslanstva Istarske iVukovarsko-srijemske županije, a tijekom razgovora istaknuto je kakoje cilj susreta prezentacija gospodarskih i kulturnih potencijalaSlavonije te jačanje gospodarske i poslovne suradnje s Istrom.
PULA,3. lipnja 2004.(Hina) - U sklopu projekta "Partnerstvo hrvatskih regija" danas su se u Puli sastala izaslanstva Istarske i Vukovarsko-srijemske županije, a tijekom razgovora istaknuto je kako je cilj susreta prezentacija gospodarskih i kulturnih potencijala Slavonije te jačanje gospodarske i poslovne suradnje s Istrom.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer istaknuo je povezivanje tzv. "plave i zelene magistrale" radi jačanja bilateralnih odnosa i samog puta u europske integracije. Za to je, po njegovoj ocjeni, nužno korištenje sredstava iz fondova Unije, u što je Istra već uključena.

"Proizvodnja hrane u našoj županiji i njezino plasiranje u turistički razvoj Istre samo je jedan od oblika daljnje suradnje", ustvrdio je župan Šafer dodavši kako je Vukovarsko-srijemska županija zainteresirana za plasman svojih prehrambenih proizvoda za potrebe istarskog turizma.

Taj je prijedlog podupro i istarski župan Ivan Jakovčić koji je naglasio kako i država mora prepoznati kvalitetu i nužnost plasmana prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu.

"Podupiremo takav oblik suradnje, a slavonskim proizvodima vrata Istre širom su otvorena", poručio je Jakovčić.

Član Poglavarstva Istarske županije, zadužen za turizam, Veljko Ostojić izrazio je zadovoljstvo što su gosti iz Vukovarsko-srijemske županije iskazali zanimanje za istarska iskustva glede seoskog turizma naglasivši kako spoj između turizma i poljoprivrede u Istri funkcionira iznimno dobro. Nema razloga, dodao je, da takva formula ne bude uspješna i u Slavoniji.

Tijekom razgovora predloženo je i osnivanje zajedničke tvrtke za izradu vinskih bačvi s ciljem valorizacije slavonskog hrasta, a sve to, kako je rečeno, u sklopu razvoja agroturizma u kojemu Istra i Slavonija imaju puno dodirnih točaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙