FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRANCI ĆE PONOVNO RAZMOTRITI SURADNJU S IAEA AKO REZOLUCIJA BUDE NEREALNA

TEHERAN, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran će ponovno razmotritipitanje suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)ukoliko rezolucija koju bi agencija danas trebala usvojiti bude"nerealna", rekao je u petak glasnogovornik ministarstva vanjskihposlova Hamid Reza Assefi.
TEHERAN, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran će ponovno razmotriti pitanje suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) ukoliko rezolucija koju bi agencija danas trebala usvojiti bude "nerealna", rekao je u petak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi.

Usvajanje rezolucije o iranskom nuklearnom programu očekuje se u petak. "Očekujemo da će se u rezoluciji voditi računa o realnom stanju i suradnji Irana i nećemo prihvatiti nikakav novi angažman", rekao je Reza Assefi, ne objasnivši što Iranci točno misle kada spominju moguću "nerealnu" rezoluciju.

IAEA sa sjedištem u Beču, izjasnit će se o planu rezolucije što su je predložile Njemačka, Francuska i Velika Britanija.

Tim se dokumentom od Teherana traži bolja suradnja kojoj je svrha u predstojećih nekoliko mjeseci završiti istragu o nuklearnom programu te islamske republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙