FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN ODBIO ZAUSTAVITI PLANOVE ZA IZGRADNJU NUKLEARNOG REAKTORA

TEHERAN, 12. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Teheran je odbacio u srijeduzahtjev Europske unije da zaustavi planiranu izgradnju nuklearnogreaktora s teškom vodom u središnjem Iranu, ali je obećao da ćenastaviti suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju(IAEA).
TEHERAN, 12. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Teheran je odbacio u srijedu zahtjev Europske unije da zaustavi planiranu izgradnju nuklearnog reaktora s teškom vodom u središnjem Iranu, ali je obećao da će nastaviti suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).

"Ne možemo poslušati zahtjev za zaustavljanje projekta reaktora u Araku i smatramo to nevažnim, ali ćemo nastaviti suradnju s IAEA-om kako bi uklonili svaku nejasnoću...", rekao je ministar vanjskih poslova Kamal Kharrazi novinarima u Teheranu.

Članice EU-a - Britanija, Francuska i Njemačka - planiraju u utorak predstaviti odboru guvernera IAEA-e rezoluciju u kojoj se Iran okrivljuje za nedostatak suradnje s međunarodnim nuklearnim inspektorima i poziva se da zaustavi planove izgradnje reaktora.

Međutim, Kharrazi je rekao: "Plan (izgradnje) nuklearnog reaktora s teškom vodom ne krši pravila IAEA-e i služi, kao i ostatak naših nuklearnih programa, u mirne svrhe."

Ministar je ponovio da Iran ima pravo raditi na svojoj nuklearnoj tehnologiji u mirne svrhe i da neće podleći političkom pritisku SAD-a na EU i IAEA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙