FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA NEZADOVOLJNA SURADNJOM IRANA

ZAGREB/BEČ/TEHERAN, 14. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodna agencija zaatomsku energiju (IAEA) nije zadovoljna suradnjom Irana u pogledunjegova nuklearnog programa i traži "veću transparantnost", izjavio jeu ponedjeljak glavni direktor IAEA Mohammed ElBaradei na otvaranjuzasjedanja 35-članog Vijeća guvernera IAEA, javljaju agencije.
ZAGREB/BEČ/TEHERAN, 14. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nije zadovoljna suradnjom Irana u pogledu njegova nuklearnog programa i traži "veću transparantnost", izjavio je u ponedjeljak glavni direktor IAEA Mohammed ElBaradei na otvaranju zasjedanja 35-članog Vijeća guvernera IAEA, javljaju agencije.

"Iran ne surađuje u potpunosti s inspektorima UN-a", kazao je ElBaradei i pozvao Iran da za nekoliko mjeseci odgovori na sva pitanja vezana uz opseg svog nuklearnog programa.

"Nakon što se inspektori već godinu dana suočavaju s poteškoćama u obavljanju svog posla, Iran bi morao djelovati aktivnije i potpuno transparentno", dodao je.

On je upozorio da se neobjašnjena pitanja poput obogaćivanja urana ne smiju otezati unedogled.

Čelni čovjek IAEA priznao je, kako prenose agencije, da je napredak ipak ostvaren i ocijenio da bi se nuklearne aktivnosti Irana mogle zatvoriti za nekoliko mjeseci, bude li iranska strana u potpunosti surađivala.

Istaknuo je također da i dalje najviše zabrinjava pitanje je li Iran prijavio sve aktivnosti vezane uz postupak obogaćivanja urana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙