FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK IRANSKOG PARLAMENTA ZAPRIJETIO DA NEĆE RATIFICIRATI DODATNI PROTOKOL

TEHERAN, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik novog iranskgparlamenta Gholam Ali Hadad Adel je u utorak upozorio da bi zastupnicimogli odbiti ratifikaciju dodatnog protokola Sporazuma o neširenjunuklearnog oružja kojim se iranske nuklearne aktivnosti dovode podpojačanu kontrolu.
TEHERAN, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik novog iranskg parlamenta Gholam Ali Hadad Adel je u utorak upozorio da bi zastupnici mogli odbiti ratifikaciju dodatnog protokola Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja kojim se iranske nuklearne aktivnosti dovode pod pojačanu kontrolu.

"Kažem Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj da ne mogu oni govoriti iranskom parlamentu što da radi. Iranski parlament ne prihvaća naredbe iz inozemstva nego uzima u obzir interes svog naroda", rekao je ovaj konzervativac blizak vrhovnom duhovnom vođi Ali Hamneiju.

"Ako mi budemo smatrali da je to u interesu iranskog naroda, ratificirat ćemo ga (dodatni protokol), a ako nije nećemo", dodao je.

Iran je potpisao dodatni protokol u prosincu 2003. godine. No sada je na parlamentu da ga ratificira, na čemu inzistiraju Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), Velika Britanija, Njemačka i Francuska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙