FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUSSEIN MUSSAVIAN: IRANCI ĆE NASTAVITI SURADNJU S IAEA

BEČ, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran namjerava nastaviti suradnjus Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) izvijestio je usrijedu u Beču visoki dužnosnik Vrhovnog vijeća iranske nacionalnesigurnosti Hussein Mussavian.
BEČ, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran namjerava nastaviti suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) izvijestio je u srijedu u Beču visoki dužnosnik Vrhovnog vijeća iranske nacionalne sigurnosti Hussein Mussavian.

"Vjerujem da ćemo nastaviti suradnju u sklopu Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja", rekao je za France presse Mussavian nakon što je u utorak u Teheranu zaprijetio kako Iran namjerava ponovno razmotriti pitanje suradnje s IAEA zbog novih pritisaka što ga na tu državu vrše UN, Francuska, Njemačka i Velika Britanija.

No, u Teheranu je iranski ministar vanjskih poslova Kamal Kharazi u srijedu kritizirao plan rezolucije što su ga UN-ovoj agenciji za nuklearnu sigurnost podnijeli Pariz, London i Berlin, ocijenivši kako taj dokument odgovara "željama SAD-a", prenosi agencija Irna.

Prema riječima diplomata u tekstu se ponavljaju izjave direktora IAEA Mohameda El Baradeija te se "izražava žaljenje jer suradnja s Iranom nije ostvarena u potpunosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙