FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: NASTAVLJENO SUĐENJE ZA RATNE ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA

MOSTAR, 15. lipnja 2004. (Hina) - Saslušanjem svjedoka optužbe u utorakje u Županijskom sudu u Mostaru nastavljeno suđenje Draganu Bunozi,započeto u ponedjeljak, kojega optužnica tereti za ratne zločinepočinjene nad Bošnjacima na području općine Stolac 1993. godine zavrijeme hrvatsko-bošnjačkih sukoba.
MOSTAR, 15. lipnja 2004. (Hina) - Saslušanjem svjedoka optužbe u utorak je u Županijskom sudu u Mostaru nastavljeno suđenje Draganu Bunozi, započeto u ponedjeljak, kojega optužnica tereti za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima na području općine Stolac 1993. godine za vrijeme hrvatsko-bošnjačkih sukoba.

Svjedoci optužbe Samir Kablar i Samila Medar danas su u sudnici prepoznali optuženog Dragana Bunozu tvrdeći da je on 13. srpnja 1993. godine ubio njihovu sestru Sanidu u Selu Plješevica kod Stoca. U ponedjeljak je i majka ubijene Sanide Kablar, svjedočeći u sudnici, ustvrdila da je Dragan Bunoza ubio njenu kćer te ga je također prepoznala.

Svjedok optužbe Senad Šetka na današnjem je saslušanju rekao kako je on osobno vidio Dragana Bunozu u odori HVO kako 13. srpnja 1993. godine puca u smjeru kuće obitelji Kablar pri čemu je ubijena Sanida Kablar. Više svjedoka Bošnjaka također je reklo da su ih u srpnju 1993. godine uhitili pripadnici HVO među kojim je bio i optuženi Bunoza posvjedočivši da su pritom zarobljeni Bošnjaci bili izvrgnuti maltretiranju i prijetnjama.

To suđenje, koje je jedno u nizu što se uz odobrenje Haškog tribunala održava u Županijskom sudu u Mostaru, nastavit će se 25. lipnja saslušanjem svjedoka obrane.

Boraveći nedavno u Županijskom sudu u Mostaru glavna haška tužiteljica Carla del Ponte je zatražila ubrzavanje već započetih postupaka optuženim za ratne zločine u tom sudu, jer će uskoro slijediti mnoštvo novih odobrenja Haškog suda lokalnim sudovima u BiH da preuzmu procesuiranja, kako se izrazila, niže rangiranih optuženika za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙