FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21SAT

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 21 sat:
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 21 sat:

LISABON - U subotu, 12. lipnja utakmicom Portugal - Grčka započet će 12. europsko nogometno prvenstvo, što će se do 4. srpnja ove godine održati u Portugalu.Smotra najboljih 16 vrsta Starog kontinenta održat će se u osam gradova (Aveiro, Braga, Coimbra, Faro-Loule, Guimaraes, Leiria, Lisabon i Porto) i na deset stadiona. Domaćini su za izgradnju osam novih, te renoviranje dvaju stadiona potrošili 630 milijuna dolara. Po drugi puta u povijesti kao samostalna zemlja mjesto na završnici EP-a izborila je i Hrvatska. U svom premijernom nastupu "Vatreni" su 1996. godine u Engleskoj stigli do četvrtfinala. Nakon što su u skupini pobijedili Dansku i Tursku, te izgubili od Portugala, u četvrtfinalu su odabranici Ćire Blaževića dugo mučili Njemačku, no "Elf" je sretno i spretno izborio pobjedu (2:1), a kasnije stigao i do naslova prvaka. Ostat će zapisano kako je strijelac prvog pogotka hrvatske reprezentacije na završnici jednog europskog ili svjetskog natjecanja bio Goran Vlaović, koji je postigao pogodak u dvoboju protiv Turske.

PORTO - Prodaja ulaznica za Euro 2004. odlično je protekla. Organizatori blistaju od zadovoljstva, a posebice predsjednik Organizacijskog odbora Gilberto Madail. Od milijun i 200.000 ulaznica prodano je čak 97 posto. Neprodano je ostalo tek 35.000 karata, odnosno navijači mogu doći do ulaznica za samo šest utakmica. To su dvoboji Hrvatska-Švicarska, Švedska-Bugarska, Češka-Latvija, Bugarska-Danska, Rusija-Grčka i Italija-Bugarska. Ako je suditi po neprodanim ulaznicama, Bugari najmanje zanimaju navijače. Kad je u pitanju utakmica kojom se otvara Euro, dvoboj Portugal-Grčka, ostalo je neprodano tek stotinu karata. No, nema sumnje da će do početka utakmice i one naći svoje vlasnike.

PORTO - Unatoč opsežnim sigurnosnim mjerama koje su poduzete na Euru 2004., predsjednik Uefe Lennart Johansson ipak je zabrinut zbog mogućih incidenata koji bi mogli prirediti huligani. "Neke stvari ne možete spriječiti bez obzira na to što ste poduzeli. Sjetite se Španjolske, SAD-a i Iraka", kazao je Johansson. Najviše ga, dakako, brinu engleski navijači. "Svi znamo što se dogodilo prije četiri godine u Charleroiu gdje su bili engleski navijači. Iskreno se nadam da nećemo ponovno biti svjedoci takvih situacija. Engleska dolazi sa žutim kartonom zbog svojih navijača. Nadajmo se da neće dogurati do crvenog kartona", izjavio je prvi čovjek Uefe.

WARNEMUENDE - Hrvatski olimpijci Tomislav Bašić i Petar Cupać zauzeli su 13. mjesto na Otvorenom europskom prvenstvu "klase 470", koje se održavalo u njemačkom Warnemundeu. Zadarska posada je u zadnja četiri plova imala jedno četvrto i deveto mjesto, pa su uspjeli sačuvati odlično 13. mjesto u konkurenciji najboljih europskih posada u ovoj olimpijskoj klasi. Druga hrvatska posada Ante Ćesić i Ante Kujundžić završila je natjecanje na 29. mjestu. Novi europski prvaci su Britanci Nick Rogers i Joe Glanfield, srebrni su Rusi Dimitrij Berezkin i Mihail Krutov, dok je bronca otišla američkoj posadi Paul Foerster i Kevin Burnham.

KAIRO - U glavni grad Egipta stigla je olimpijska baklja, koju će do piramida nositi 103 trkača. Baklja je u Kairo stigla iz New Delhija, gdje je bila posljednja postaja azijske turneje. Na Trgu Slobode dočekalo ju je više tisuća ljudi, uz ritam tradicionalnih plesova i zvuke egipatske pop-glazbe. Nakon Kaira baklja će na drugi kraj Afrike. Čeka ju put do južnoafričkog Cape Towna.

HALLE - Rezultati četvrtfinala teniskog ATP turnira u njemačkom Halleu:

Mardy Fish (SAD/6) - Fernando Verdasco (Špa) 6-2, 6-2

Rainer Schuettler (Nje/2) - Nicolas Kiefer (Nje) 6-3, 7-6 (2)

Jiri Novak (Češ/3) - Tommy Haas (Nje) 6-4, 7-6 (1)

Roger Federer (Švi/1) - Arnaud Clement (FRA) 6-3, 7-5

LONDON - Rezultati četvrtfinala teniskog ATP turnira u Queen's Clubu:

Lee Hyung-taik (J. Kor) - Karol Beck (Slk) 6-3, 6-4

Sebastien Grosjean (Fra/5) - Radek Stepanek (Češ/15) 6-3, 6-3

Andy Roddick (SAD/1) - Paradorn Srichaphan (Tajl/7) 6-3, 6-3

Lleyton Hewitt (Aus/6) - Igor Andreev (Rus) 6-3 7-5

DETROIT - Košarkaši Detroit Pistonsa pobjedom 88:68 protiv Los Angeles Lakersa na svom parketu u trećoj utakmici finala doigravanja NBA lige poveli su sa 2:1 u pobjedama. Prvak će postati ona momčad koja prva stigne do četiri pobjede, a četvrta utakmica se igra u noći s nedjelje na ponedjeljak također u Auburn Hillsu.Pistonsi su treću utakmicu dobili zahvaljujući svojoj nadnaravnoj obrani, ali i sjajnom Richardu Hamiltonu koji je dao 31 koš, uz pomoć izvrsnog Chaunceya Billupsa (19). Ova dvojica košarkaša su dali 50 od 88 koševa domaćina, ali je zato ostatak ekipe odradio sjajan posao u obrani limitiravši strašne Lakerse na svega 68 poena, pa je čak i Shaquille O'Neal ostao na svega 14 poena, iako je u karijeri odigrao čak 21 finalnu utakmicu i nikad nije postigao manje od 25 poena. "Imao sam samo 14 šuteva, a mislim da sam po prvi puta u karijeri samo jednom bio na liniji slobodnih bacanja, što je dovoljno čudno glede sudaca. Slažem se da su odigrali sjajnu obranu, ali ne toliko dobru, pa tukli su me cijelo vrijeme", kazao je O'Neal, dok je i druga zvijezda Lakersa Kobe Bryant ostao na svega 11 poena i šutom 4:13. Prvo poluvrijeme još nije odavalo kome će otići pobjeda, Pistonsi su stekli prednost od 39:32, a to je nakon odmora vrlo brzo otišlo na "plus 16" i sve je bilo gotovo.

LOS ANGELES - Filmske zvijezde Tom Cruise, Sylvester Stallone i Ellen DeGeneres bit će među nositeljima olimpijske baklje kada taj olimpijski znamen dođe u Los Angeles 16. srpnja. Stallone je kazao kako svojim sudjelovanjem želi upozoriti na značaj fitnessa,rekreacije i zdravogaga načina života, dok je Cruise dodao kako je nošenje olimpijske baklje za njega iznimna čast. Zvijezde je odabrala tvrtka Samsung i to zbog činjenice da se upravo Cruise, Stallone i DeGeneres posebno ističu u humanitarnim akcijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙