FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: PO ŠEST PONUDA ZA HOTELE LAPAD I SREBRENO

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Na danas završeni natječaj zaprodaju dioničkih pakete Hotela Lapad i Hotela Srebreno kod Dubrovnikau Hrvatski fond za privatizaciju stiglo je po šest ponuda, dok zaApartmane Medena iz Segeta Donjeg i Hotel Picok iz Đurđevca nije biloponuda.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Na danas završeni natječaj za prodaju dioničkih pakete Hotela Lapad i Hotela Srebreno kod Dubrovnika u Hrvatski fond za privatizaciju stiglo je po šest ponuda, dok za Apartmane Medena iz Segeta Donjeg i Hotel Picok iz Đurđevca nije bilo ponuda.

Utvrdilo je to da danas Povjerenstvo za otvaranje ponuda HFP-a. Kako je najavljeno, nakon analize ponuda o rezultatima natječaja ponuditelji će biti obaviješteni do sredine lipnja.

Ukupno je bilo otkupljeno za ponuđene dioničke pakete 27 ponudbenih dokumentacija, od toga su deset otkupile strane tvrtke, a ponuda je stiglo 12, i to samo za hotele Lapad i Srebreno.

Za 80,31 posto dionica Hotela Lapad, čija je početna cijena 11,05 milijuna kuna, Stjepan Fiolić iz Male Mlake kod Zagreba ponudio je 16,5 milijuna kuna za dionice, te 28 milijuna kuna za ulaganja u roku pet godina. Uz to ponudio je i 2,5 milijuna kuna za dokapitalizaciju Društva, kao i zadržavanje svih 48 zaposlenih u roku tri godine, a ne jedne, kako se tražilo.

Bugarska tvrtka Victoria Group za dionice Lapada je pak ponudila 12,5 milijuna kuna, te ulaganje u pet godina od 33,18 milijuna kuna.

Atlanska plovidba i zagrebačka INGRA zajednički su ponudile 22 milijuna kuna za dionice Lpada i petogodišnje ulaganje od 15 milijuna kuna.

Tvrtka H. Rangel Industries iz Hong Konga za dionice Lapada nudi 12,1 milijun kuna, a za ulaganje 18,3 milijuna kuna. U ime te tvrtke iz Hong Konga ponudu je dostavila zagrebačka Hypo Alpe Adria Bank.

Tvrtka Magnum HR Beta iz Zagreba, iza koje stoji austrijska tvrtka Real for You, za dionice nudi 13,2 milijuna kuna, a za ulaganje 14,8 milijuna kuna i to u dvije godine.

Ponudu za Lapad dali su i zaposlenici te tvrtke, i to za dionice 11,5 milijuna kuna, a za ulaganje u idućih pet godna deset milijuna kuna. Naznačili su i da će ih za sve instrumente osiguranja pratiti Privredna banka Zagreb.

Za Hotele Srebreno (66,28 posto dionica početne cijene 10 milijuna kuna) stiglo je također šest ponuda, te jedno pismo namjere koje je odbijeno.

Tvrtka "LTG i partneri ljetovališta" d.o.o. Zagreb, iza koje stoji engleska tvrtka LTG International izraelskog vlasnika, za dionice Srebrenog ponudila je 23,7 milijuna kuna, te ulaganja u ratom potpuno uništene Srebreno od 270 milijuna kuna u tri i pol godine. U ponudi stoji da žele potpuno srušiti postojeći i graditi novi objekt, te u roku tri i pol godine otvoriti novi luksuzni hotel kao i zaposliti minimalno 150 novih radnika. Za sadašnjih 44 zaposlena planiraju zadržati do godine dana, a po potrebi i kasnije uz dodatnu edukaciju.

Zagrebačka tvrtka Geobos, iza koje stoji istoimena slovenska tvrtka iz Ptuja, za dionice nudi 19 milijuna kuna, te ulaganje u četiri godine u iznosu 238,42 milijuna kuna.

Ponudu za Hotele Srebreno dali su i zagrebačka hotelijerska tvrtka HUP-Zagreb, i to za dionice 17,1 milijun kuna, a za ulaganje u idućih pet godina 201 milijun kuna.

Berlinska tvrtka H4U ponudila je za dionice Srebrenog 17,2 milijuna kuna i 196,5 milijuna kuna za ulaganja u tri godine.

Cavtatska tvrtka Konel za dionice Srebrenog nudi 20,7 milijuna kuna, a u iduće četiri godine i Srebreno bi uložili 144 milijuna kuna. Planiraju zapošljavanje 75 novih radnika.

Londonska tvrtka Montrose Capital ponudila je pak za dionice Srebrenog 12,25 milijuna kuna i ulaganje u idućih pet godna od 150 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙