FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR KALMETA SUTRA U LJUBLJANI

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će u srijedu na Europskojkonferenciji ministara prometa (CEMT) koja se ove godine 26. i 27.svibnja održava u Ljubljani, a posvećena je izgradnji prometneinfrastrukture u proširenoj Europi, sigurnosti prometa i protočnostigraničnih prijelaza.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će u srijedu na Europskoj konferenciji ministara prometa (CEMT) koja se ove godine 26. i 27. svibnja održava u Ljubljani, a posvećena je izgradnji prometne infrastrukture u proširenoj Europi, sigurnosti prometa i protočnosti graničnih prijelaza.

Kako je priopćeno iz Ministarstva mora, turizma i prometa, ministar Kalmeta tom će prigodom predložiti da Konferencija europskih ministara prometa podrži inicijativu Republike Hrvatske za uvrštenje Jadransko jonskog pravca u mrežu zasad 10 paneuropskih prometnih koridora.

Time Hrvatska službeno najavljuje zajedničku akciju pokretanja procedure za uvrštenje Jadranko-jonskog prometnog pravca u mrežu paneuropskih prometnih koridora kao središnja zemlja na tom koridoru uz Grčku, koja također gradi velike dijelove Jadransko Jonske autoceste, a u suradnji sa svim zemljama Jadransko jonske inicijative s naglašenom ulogom Italije, Grčke i Slovenije kao članica Europske Unije, kaže se u priopćenju.

Na marginama CEMT-a Kalmeta će imati niz bilateralnih susreta s ministrima prometa Bugarske, Bjelorusije, Slovenije i ministrom prometa BiH Brankom Dokićem s kojim će razgovarati o izgradnji autoceste na paneuropskom koridoru V. C.

Kroz Hrvatsku prolazi otprilike jedna trećina planiranog Jadransko jonskog prometnog pravca koji uz RH prolazi kroz još šest zemalja (Italiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Grčku) od Trsta u Italiji do Kalamate u Grčkoj u dužini oko 1.600 km.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙