FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: SABORSKA ODLUKA "SAMO PRVI KORAK"

LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Vanjskopolitički odbor slovenskogparlamenta ocjenjuje da je jučerašnja odluka Hrvatskog sabora, kojomje do sklapanja partnerskog sporazuma o ribarstvu odgođena primjenazaštićene ekološko-ribolovne zone na Jadranu za države-članiceEuropske unije, samo prvi korak, javila je u petak nakon zatvorenesjednice tog odbora slovenska agencija STA.
LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta ocjenjuje da je jučerašnja odluka Hrvatskog sabora, kojom je do sklapanja partnerskog sporazuma o ribarstvu odgođena primjena zaštićene ekološko-ribolovne zone na Jadranu za države-članice Europske unije, samo prvi korak, javila je u petak nakon zatvorene sjednice tog odbora slovenska agencija STA.

Jučerašnja saborska odluka je "nastavak jednostranih koraka koji nisu u skladu s praksom Europske unije", no u njemu je "ipak primjetan prvi korak u pokušaju da se popravi neprihvatljiva praksa donošenja jednostranih odluka", navodi STA zaključak odbora.

Zato odbor poziva slovensku vladu da do daljnjega u Europi "dosljedno brani i primjenjuje načela multilateralnog dogovaranja o svim pitanjima EU-a, uključujući i širenje Europske unije".

Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta očekuje da će "lanjska jednostrana odluka Sabora biti ukinuta do prvog zasjedanja Vijeća EU-a za opće i pravne poslove, koja će se održati 14. lipnja", izvješćuje slovenska agencija STA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙