FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CROATIA OSIGURANJE PRIDRUŽILO SE INVESTICIJSKOM FONDU QUAESTUS

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj,društvo Croatia osiguranje d.d., pridružio se hrvatskim tvrtkamauključenim u investicijski fond Quaestus Private Equity Partneri, i tos iznosom od 5 milijuna eura, stoji u obavijesti Croatia osiguranjakoju danas prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj, društvo Croatia osiguranje d.d., pridružio se hrvatskim tvrtkama uključenim u investicijski fond Quaestus Private Equity Partneri, i to s iznosom od 5 milijuna eura, stoji u obavijesti Croatia osiguranja koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Investicijski fond Questus do sada je okupljao šest tvrtki - Prvirednu banku Zagreb, Jamnicu, Luru, Tankersku plovidbu, Nexe Grupu i FIMA Holding, a upravljao je kapitalom od 25 milijuna eura.

U Croatia osiguranju ističu da ulaskom u taj fond žele u idućih pet godina "aktivno sudjelovanje na jednom od projekta značajnih za budućnost hrvatskog turizma – projektu Sunčani Hvar".

Program privatizacije Sunčanog Hvara po modelu javno-privatnog partnerstva Quaestus fonda hrvatska je Vlada prihvatila na svojoj sjednici početkom ovog mjeseca. Quaestus je, naime, ponudio investiciju od 185 milijuna kuna u idućih pet godina, te prvo ulaganje prije ovogodišnje turističke sezone. Tom se investicijom nudi i zadržavanje svih 365 uposlenih i povećanje toga broja za još sto u idućih pet godina.

Također, predviđa se i dulja turistička sezona Sunčanog Hvara, rast prihoda sa 8 na 30 milijuna eura godišnje, povećanje iskorištenosti kapaciteta sa 35 na 65 posto, te povećanje kvalitete (zvjezdica) za nekoliko hotela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙