FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEVERINA ZATRAŽILA SUDSKU ZABRANU OBJAVLJIVANJA NJEZINIH OBNAŽENIH FOTOGRAFIJA I VIDEO SNIMKE

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Opunomoćenici pjevačice SeverineVučković zatražili su danas od zagrebačkog Općinskog i Trgovačkog sudada zabrane objavljivanje filma i fotografija s eksplicitnim scenamaseksa poznate hrvatske pjevačice i jednog muškarca koje je prekjučerna Internetu objavio portal Index.hr.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Opunomoćenici pjevačice Severine Vučković zatražili su danas od zagrebačkog Općinskog i Trgovačkog suda da zabrane objavljivanje filma i fotografija s eksplicitnim scenama seksa poznate hrvatske pjevačice i jednog muškarca koje je prekjučer na Internetu objavio portal Index.hr.

"Sudovima smo predložili donošenje privremene mjere zabrane objavljivanja filma i fotografija", potvrdio je Hini Maro Mihočević iz zagrebačkog odvjetničkog ureda Nobilo-Mlinarić, dodavši kako onima koji prekrše zabranu prijeti novčana kazna ili zatvor.

Najavio je da će zbog povrede prava autorstva po Zakonu o autorskim pravima i prava na privatnost tužiti tvrtku koja je vlasnik i nakladnik Internet portala Index.hr i tražiti naknadu štete, čiji iznos Severinini opunomoćenici još nisu odredili. Protiv glavnog urednika Index.hr-a Matije Babića Mihočević je najavio kaznenu prijavu zbog nedozvoljene uporabe autorskog djela.

Na upit hoće li tužiti i dnevne novine koje su danas objavile nekoliko fotografija obnažene Severine, Mihočević je rekao kako o tome još nisu donijeli odluku.

Severina je danas zagrebačkoj policiji podnijela i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog krađe video kamere i kasete sa spornim filmom. Poznata hrvatska pjevačica, naime, tvrdi da je taj film ukraden 2002. iz njezine privatne kolekcije.

"Zaprimili smo prijavu i budući je riječ o krađi, policija će po službenoj dužnosti početi s obradom, a ukoliko se ocijeni da bi u otkrivanju počinitelja mogao pomoći i urednik Index.hr-a razgovarat će se i s njim", kazala je Vulama.

Severina je jučer apelirala na sve koji posjeduju snimku da je ne distribuiraju dalje, odnosno vrate ili unište, a ako imaju ikakve informacije o kradljivcima jave policiji.

Index.hr je fotografije izdvojene iz 11-minutnog filma objavio prekjučer, a povukao ih je nakon što je uredništvo doznalo da je originalna snimka Severini ukradena. Snimku filma im je navodno dostavio posjetitelj portala koji je želio ostati anoniman.

Objavu Severininih fotografija jučer su osudili Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i ministar kulture Božo Biškupić, ocijenivši da je riječ o kršenju zakona i profesionalnih načela i etike, te nagrubljem nasrtaju na nečiju privatnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙