FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ODUSTAO OD TUŽBE PROTIV VESNE BALENOVIĆ - neslužbeno

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine TomislavDragičević odustao je od tužbe koju je zbog klevete podnio protivbivše zaposlenice te naftne kompanije Vesne Balenović nakon što je onaiznijela niz optužbi na njegov račun, ukazujući na navodni kriminal ikorpuciju u Ini, neslužbeno se danas doznaje na zagrebačkom Općinskomsudu.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević odustao je od tužbe koju je zbog klevete podnio protiv bivše zaposlenice te naftne kompanije Vesne Balenović nakon što je ona iznijela niz optužbi na njegov račun, ukazujući na navodni kriminal i korpuciju u Ini, neslužbeno se danas doznaje na zagrebačkom Općinskom sudu.

Tu neslužbenu informaciju na sudu i u Ini nisu željeli potvrditi, kao niti razlog zbog kojega je Dragičević odustao od tužbe.

Vesna Balenović je prije tri godine u javnost izašla s tvrdnjama da je Ina, zbog brojnih nezakonitosti i financijskih malverzacija u poslovanju, 2000. oštećena za oko 50 milijuna eura.

U "Slobodnoj Dalmaciji" je u travnju 2001. iznijela niz tvrdnji o neopravdano visokim sredstvima koja je Ina navodno trošila na privatne autoprijevoznike, upozorivši na "milijunski kriminal" i korupciju u državnoj naftnoj kompaniji.

Poslovodstvo Ine joj je tri tjedna potom uručilo izvanredni otkaz, pravdajući to odavanjem poslovnih tajni.

Uz tužbi koju je zbog otkaza podnijela protiv Ine, Balenović je u svibnju 2001. podnijela kaznenu prijavu protiv Dragičevića te predsjednika Nadzornog odbora Ine Slavka Linića i još petorice rukovodećih ljudi Ine, smatrajući ih odgovornima za prikrivianje kriminala, gospodarske zlouporabe i donošenje štetnih odluka.

Zbog optužbi koje je na njihov račun iznijela u javnosti, Dragičević i Linić tužili su je zbog klevete, tražeći svaki po 100 tisuća kuna za naknadu štete zbog pretrpljenih duševnih boli.

U svibnju prošle godine nije uspio pokušaj mirenja Balenović i Dragičevića, pa je parnica nastavljena.

Ovaj je tjedan na zagrebačkom općinskom sudu bilo prvo ročište u postupku Linić-Balenović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙