FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

europski sud za ljudska prava: u hrvatskoj nisu iscrpljena sva pravna sredstva za povrat duga umirovljenicima

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Europski sud za ljudska prava smatrada u Hrvatskoj nisu iscrpljena sva pravna sredstva u vezi tužbe zapovrat duga umirovljenicima, izvijestila je danas Akcijasocijaldemokrata Hrvatske (ASH).
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Europski sud za ljudska prava smatra da u Hrvatskoj nisu iscrpljena sva pravna sredstva u vezi tužbe za povrat duga umirovljenicima, izvijestila je danas Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH).

Stotinjak umirovljenika tužilo je preko ASH Republiku Hrvatsku Sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog duga umirovljenicima, a nakon dvije godine Sud je odgovorio da ne može donijeti presudu jer još nisu iscrpljena sva raspoloživa prava sredstva u Hrvatskoj.

Predsjednik ASH Zlatko Klarić izrazio je razočaranje takvom odlukom. "Čini se da je to politička, a ne pravna odluka, jer ne znam kakva još postoje pravna sredstva nakon presuda Ustavnog suda i Upravnog suda u korist umirovljenika", rekao je Klarić novinarima.

Ocjenivši sporazum HDZ-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) o vraćanju duga umirovljenicima "još jednom prevarom", Klarić je najavio nastavak borbe za umirovljenička prava.

"ASH će biti prisiljen pozvati umirovljenike na ulicu, jer im je to još jedino preostalo", kazao je Klarić dodavši da HSU ne može zastupati sve umirovljenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙