FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA0302 - TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ODUSTAO OD TUŽBE...

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA0302 emitiranoj pod naslovom "TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ODUSTAO ODTUŽBE..." isprave naslov i tekst vijesti tako da umjesto "odustao odtužbe protiv Vesne Balenović" napišu "odustao od tužbe protiv'Slobodne Dalmacije' zbog intervjua s Vesnom Balenović".
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0302 emitiranoj pod naslovom "TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ODUSTAO OD TUŽBE..." isprave naslov i tekst vijesti tako da umjesto "odustao od tužbe protiv Vesne Balenović" napišu "odustao od tužbe protiv 'Slobodne Dalmacije' zbog intervjua s Vesnom Balenović".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ODUSTAO OD TUŽBE PROTIV "SLOBODNE DALMACIJE" ZBOG INTEVRJUA S VESNOM BALENOVIĆ-neslužbeno

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević odustao je od tužbe koju je podnio protiv lista "Slobodna Dalmacija" zbog intervjua s bivšom zaposlenicom Ine Vesnom Balenović u kojemu je iznijela niz optužbi na njegov račun, ukazujući na navodni kriminal i korupciju u Ini, neslužbeno se danas doznaje na zagrebačkom Općinskom sudu.

Tu neslužbenu informaciju na sudu i u Ini nisu željeli potvrditi, kao niti razlog zbog kojega je Dragičević odustao od tužbe.

Vesna Balenović je prije tri godine u javnost izašla s tvrdnjama da je Ina, zbog brojnih nezakonitosti i financijskih malverzacija u poslovanju, 2000. oštećena za oko 50 milijuna eura.

U "Slobodnoj Dalmaciji" u travnju 2001. iznijela je niz tvrdnji o neopravdano visokim sredstvima koja je Ina navodno trošila na privatne autoprijevoznike, upozorivši na "milijunski kriminal" i korupciju u državnoj naftnoj kompaniji.

Poslovodstvo Ine joj je tri tjedna potom uručilo izvanredni otkaz, pravdajući to odavanjem poslovnih tajni.

Uz tužbi koju je zbog otkaza podnijela protiv Ine, Balenović je u svibnju 2001. podnijela kaznenu prijavu protiv Dragičevića te predsjednika Nadzornog odbora Ine Slavka Linića i još petorice rukovodećih ljudi Ine, smatrajući ih odgovornima za prikrivanje kriminala, gospodarske zlouporabe i donošenje štetnih odluka.

Zbog optužbi koje je na njihov račun iznijela u javnosti, Dragičević i Linić tužili su je zbog klevete, tražeći svaki po 100 tisuća kuna za naknadu štete zbog pretrpljenih duševnih boli.

U svibnju prošle godine nije uspio pokušaj mirenja Balenović i Dragičevića, pa je parnica nastavljena.

Ovaj je tjedan na zagrebačkom općinskom sudu bilo prvo ročište u postupku Linić-Balenović.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙