FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKIH UGOSTITELJA

OPATIJA, 24. svibnja 2004.(Hina) - Udruga hrvatskih ugostitelja danasje na godišnjoj skupštini u opatijskom hotelu "Mozart" zaključila daje Zakon o autorskim pravima u dijelu naknada za emitiranje glazbeneprilagođen praksi te da je zbog toga potrebno podići Ustavnu tužbu,kazao je danas nakon skupštine predsjednik Udruge Sinša Križanec.
OPATIJA, 24. svibnja 2004.(Hina) - Udruga hrvatskih ugostitelja danas je na godišnjoj skupštini u opatijskom hotelu "Mozart" zaključila da je Zakon o autorskim pravima u dijelu naknada za emitiranje glazbe neprilagođen praksi te da je zbog toga potrebno podići Ustavnu tužbu, kazao je danas nakon skupštine predsjednik Udruge Sinša Križanec.

Križanec ističe da su restorateri zakinuti u odnosu prema drugim djelatnostima, s kojima se, kako smatra, trebaju izjednačiti, odnosno s onima koje se manje nadzire.

Kazao je da su ugostitelji danas iskazali nezadovoljstvo dijelom zakonskih odredaba i procedurama koji omogućuju loš rad i rad na crno.

Tajnik Udruge Šime Ćoza naglasio je da je nedostatak sposobnih kadrova jedna od najvećih teškoća hrvatskog turizma i ugostiteljstva te da škole i fakulteti ne osiguravaju dovoljan broj i kakvoću osoblja, ponajprije višeg poslovodstva, kuhara i konobara.

Udruga će zatražiti da se u suradnji s Ministarstvom prosvjete točno utvrde ugostiteljska zanimanja u manjku te tako spriječi međusobno "otimanje" radnika i omogući kvalitetna izobrazba novog osoblja.

Nakon skupštine predstavljeno je 9. izmijenjeno izdanje knjige "100 vodećih restorana i njihovi recepti" autorice Karin Mimica-Ignatoski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙