FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: počelo suđenje Ibriks protiv Čička i Europapress holdinga

OSIJEK,24. svibnja 2004.(Hina) - Na osječkom Općinskom sudu danas jepočelo suđenje kolumnistu "Jutarnjeg lista" Ivanu Zvonimiru Čičku, natemelju tužbe za klevetu, koju je protiv njega i nakladnika toga listatvrtke "Europapress holding" podnio predsjednik osječko-baranjskeorganizacije HSS-a Zvonko Ibriks.
OSIJEK,24. svibnja 2004.(Hina) - Na osječkom Općinskom sudu danas je počelo suđenje kolumnistu "Jutarnjeg lista" Ivanu Zvonimiru Čičku, na temelju tužbe za klevetu, koju je protiv njega i nakladnika toga lista tvrtke "Europapress holding" podnio predsjednik osječko-baranjske organizacije HSS-a Zvonko Ibriks.

Ibriks je podnio tužbu smatrajući da ga je Čičak, u svome tekstu u "Jutarnjem listu" od 17. siječnja ove godine, oklevetao tvrdnjama da se HSS-u na prijevremenim izborima za Županijsku skupštinu ne predviđa prelazak izbornog praga jer listu predvodi Zvonko Ibriks, iza kojega se vuku tragovi siledžijskog ponašanja i koji je bejzbol palicom tukao radnike u našičkome Ribnjaku.

Ibriks smatra kako je tim tekstom prekršena izborna šutnja, budući da su se 18. siječnja održavali prijevremeni županijski izbori i da je spomenuti tekst utjecao na izborne rezultate, pa je zbog pretrpljenih duševnih boli te nanošenja štete osobnom ugledu od optuženih strana zatražio naknadu od 100.000 kuna.

Čičak je izjavio da se ne osjeća krivim, da ostaje kod navoda u svom tekstu te kako ne može odgovarati za činjenicu da je tekst objavljen na dan izborne šutnje u Osječko-baranjskoj županiji budući da je, kako kaže, tekst predao uredništvu dva dana ranije.

Rekao je kako je do podataka o Ibriksovu nasilničkom ponašanju došao uvidom u tekst objavljen u listopadu 2000. godine u "Glasu Slavonije", a Ibriks je te navode odbacio kao netočne, kazavši kako je na našičkom Općinskom sudu osuđen na uvjetnu kaznu zbog nanošenja tjelesnih ozljeda jednoj osobi, ali koja u to vrijeme nije bila zaposlenik našičkog Ribnjaka.

Suđenje se nastavlja 7. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙