FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUPAN PERONJA OSUDIO PROSVJED U KLADNJICAMA I BLOKADU JADRANSKE MAGISTRALE

SPLIT, 31. svibnja 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan KrunoPeronja osudio je danas postupke mještana Lećevice i Unešića koji su uprošli četvrtak, nakon prosvjeda u Kladnjicama, na više od četiri satablokirali promet Jadranskom magistralom u Kaštel Starom.
SPLIT, 31. svibnja 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja osudio je danas postupke mještana Lećevice i Unešića koji su u prošli četvrtak, nakon prosvjeda u Kladnjicama, na više od četiri sata blokirali promet Jadranskom magistralom u Kaštel Starom.

Ustvrdivši da nikakvi prosvjedi neće zaustaviti istražne radove na mjestu moguće izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, župan Peronja je ocijenio kako je postupak mještana neprimjeren, te da je to neshvatljiv prosvjed "šake ljudi" koji ih neće uspjeti spriječiti.

"Projekt će se nastaviti jer je u skladu sa zakonom i propisima i utemeljen je na odlukama županijskog Poglavarstva i Skupštine", izjavio je župan, dodajući da je on uvijek za razgovore kako bi se argumentima znanosti i struke pokazalo da je izgradnja centra za gospodarenje otpadom jedini mogući pristup u zbrinjavanju smeća i to po najvišim ekološkim standardima Europe i svijeta.

Potvrdio je, također, kako će se u srijedu sastati s predstavnicima stanovništa Kaštelanske zagore, što je bio i uvjet za oslobađanje prometnice u dogovoru s dožupanom Tadijom Barunom koji je razgovarao s prosvjednicima u četvrtak.

Istražne radove na mogućoj lokaciji izgradnje centra za gospodarenje otpadom od samoga početka, prije godinu dana, prate prosvjedi mještana organiziranih u ekološku udrugu "Rast", koji su već nekoliko puta zaustavljali i sprječavali njihov nastavak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙