FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

lećevički PROSVJEDNici BLOKirali JADRANSKu MAGISTRALu

KAŠTELA, 27. svibnja 2004. (Hina) - Nakon popodnevna prosvjeda uKladnjicama mještani Lećevice i Unešića su, protiveći se gradnjiŽupanijskog centra za gospodarenje otpadom, navečer u Kaštel Starom sastotinjak automobila blokirali Jadransku magistralu.
KAŠTELA, 27. svibnja 2004. (Hina) - Nakon popodnevna prosvjeda u Kladnjicama mještani Lećevice i Unešića su, protiveći se gradnji Županijskog centra za gospodarenje otpadom, navečer u Kaštel Starom sa stotinjak automobila blokirali Jadransku magistralu.

Kako se doznaje od Nikole Zokića, oporbenog vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji se pridružio prosvjednicima, blokada će potrajati ovisno o razvoju događaja, t.j. o tome hoće li se itko od županijskih čelnika obratiti prosvjednicima.

Po njegovim riječima mještani su se okupili spontano, ogorčeni nakanom da se kod njih odlaže tuđ otpad, te su pozvali župana Krunu Peronju da dođe i odgovori na njihove upite. To je ujedno i uvjet da deblokiraju promet Jadranskom magistralom, rekli su.

Kao i u Kladnjicama, dvjestotinjak prosvjednika u Kaštela je stiglo s transparentima, porukama županu Peronji i premijeru Ivi Sanaderu kako ni za koju cijenu neće dopustiti da se, kako vjeruju, opasni tehnološki i radioaktivni otpad odlaže u srcu Dalmatinske zagore.

Na mjesto događaja poslano je četrdesetak pripadnika temeljne i interventne policije te nekoliko specijalnih vozila - pauka, za moguće uklanjanje vozila. No kako je rečeno u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, policija neće djelovati sve dok se u suradnji s županijskim vlastima može postići dogovor s prosvjednicima da mirno napuste i oslobode prometnicu.

Prije nekoliko trenutaka prosvjednici su obaviješteni da bi u Kaštel Stari trebao stići dožupan Tadija Barun, a da je župan Peronja na službenom putu u Zagrebu.

Prosvjed inače protječe mirno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙