FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovinj: Odbor za referendum registrirat će se kao udruga

ROVINJ,23. svibnja 2004.(Hina) - Član Odbora za referendum BrunoPoropat rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rovinju da ćetaj odbor do 4. srpnja ove godine, kada će proslaviti svoju prvuobljetnicu, održati osnivačku skupštinu i registrirati se kao udruga snamjerom da postane "lokomotivom demokratizacije Istre".
ROVINJ,23. svibnja 2004.(Hina) - Član Odbora za referendum Bruno Poropat rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rovinju da će taj odbor do 4. srpnja ove godine, kada će proslaviti svoju prvu obljetnicu, održati osnivačku skupštinu i registrirati se kao udruga s namjerom da postane "lokomotivom demokratizacije Istre".

Po njegovim riječima, Odbor za referendum i dalje će pratiti postupke lokalnih, a posebice županijskih vlasti u raspolaganju javnim zemljištem, te pokušaje nekih ulagača da se, kako je ustvrdio, "nakon jeftinog preuzimanja tvrtke uz pomoć istarskog župana domognu vrijednog zemljišta".

"Na ovaj potez nas navodi i snažna potreba za demokratizacijom Istre putem stalnog nadzora građana nad postupcima lokalnih i županijskih vlasti", rekao je Poropat. Ocijenio je kako to ne mogu riješiti političke stranke same, te da je potrebna organizirana mreža građana iz svih stranaka. Upravo zato, dodao je, Odbor će se i dalje zauzimati "za transparentnost u postupcima raspolaganja javnim zemljištem" i za sudjelovanje građana u odlučivanju na referendumu.

U trenutku kada se u Istri uklanjaju bespravno izgrađeni objekti, član Odbora za referendum Damir Radnić pozvao je istarskog župana Ivana Jakovčića da sam sruši svoj, kao je ustvrdio, bespravno izgrađen podrum na tuđem zemljištu, jer bi u suprotnom, istaknuo je, trebao podnijeti neopozivu ostavku.

"Podrum istarskog župana u selu Svetom Jurju postao je najvećom istarskom sramotom, pa županu jedino preostaje da prodaje maglu u dalekim zemljama", rekao je Damir Radnić. On je u ime Odbora za referendum podupro Vladinu suzdržanost kad je riječ o projektu župana kojemu, kako je rekao, "protuzakonite radnje nisu strane".

"Procjenjujemo da istarski župan neće uspjeti preveslati premijera Sanadera kao što je preveslao Račana, to prije što se nova Vlada pokazala sposobnom da neodgovarajuća rješenja mijenja na inicijativu javnosti i struke, kao u privatizaciji Sunčanog Hvara", zaključio je član Odbora za referendum Damir Radnić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙