FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAŠTEL STARI: PROSVJEDNICI SE RAZIŠLI, USPOSTAVLJEN PROMET JADRANSKOM MAGISTRALOM

KAŠTELA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Nekoliko minuta nakon pola noćiprosvjednici iz Lećevice i Unešića nakon više od četiri sata,deblokirali su promet na Jadranskoj magistrali kroz Kaštel Stari.
KAŠTELA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Nekoliko minuta nakon pola noći prosvjednici iz Lećevice i Unešića nakon više od četiri sata, deblokirali su promet na Jadranskoj magistrali kroz Kaštel Stari.

Rezultat je to dogovora s dožupanom Tadijom Barunom, s kojim je za iduću srijedu, 2. lipnja, u Županijskim poglavarstvu najavljen razgovor o njihovu zahtjevu za odustajanjem od izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, u Kaštelanskoj zagori.

Prosvjed protiv izgradnje tog centra počeo je poslijepodne oko 17 sati u mjestu Kladnjice, gdje se okupilo 200-tinjak prosvjednika u blizini lokacije za njegovu izgradnju.

Prosvjed je potom nastavljen u Kaštel Starom oko 19,30 sati, kada su prosvjednici sa stotinjak automobila zapriječili promet državnom cestom D8 - Jadranskom magistralom, tražeći da im se obrati župan Kruno Peronja ili netko iz županijske vlasti.

Nešto prije pol noći njihovu se pozivu odazvao dožupan Tadija Barun koji ih je pozvao na razum i da odustanu od blokade magistrale u trenutku kada je već počela turistička sezona.

"Što će razgovori dogovoreni za srijedu donijeti, vidjet ćemo" kazao je Barun i dodao kako će zaključke s tih razgovora raspraviti Županijska skupština i Poglavarstvo. No, zaključio je, "struka je svoje o tome kazala, odnosno da je centar ekološki čist i neškodljiv pogon".

Po završetku prosvjeda iza pola noći promet Jadranskom magistralom u potpunosti je normaliziran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙