FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOTOVO TISUĆU IZRAELACA PROSVJEDOVALO PROTIV AKCIJA U RAFAHU

KISSUFIM, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Gotovo tisuću Izraelacaokupilo se u petak u Kissufimu, gradu u istočnom dijelu pojasa Gaze,prosvjedima tražeći hitan prekid izraelskih oružanih akcija u Rafahute njihovo povlačenje iz pojasa Gaze.
KISSUFIM, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Gotovo tisuću Izraelaca okupilo se u petak u Kissufimu, gradu u istočnom dijelu pojasa Gaze, prosvjedima tražeći hitan prekid izraelskih oružanih akcija u Rafahu te njihovo povlačenje iz pojasa Gaze.

Ističući crne zastave, prosvjednici su defilirali Kissufimom izvikujući: "Ne kriminalu i ratu", "Ne okupaciji". Ranije se manja skupina prosvjednika okupila južno od kontrolne točke Sufa gdje su se susreli s onim Izraelcima koji akcije u Rafahu podupiru.

Razne su pacifističke ili ekstremno lijeve skupine organizirale niz mirnih prosvjeda diljem Izraela. Isto su učinili pripadnici rezervnog vojnog sastava koji odbijaju ispuniti svoje dužnosti na palestinskim teritorijima - na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Telavivska policija u srijedu navečer rastjerala je prvu skupinu prosvjednika koji su svojim okupljanjem željeli osuditi izraelska ubojstva Palestinaca u Rafahu, a u četvrtak se u Tel Avivu iz istog razloga na poziv pokreta Mir odmah okupilo nekoliko stotina osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙