FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS kandidirao Čačića za varaždinskog župana

TRAKOŠĆAN, 21. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odboraHrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić objavio je večeras uTrakošćanu da ta stranka danas objavljuje njegovu kandidaturu zavaraždinskog župana.
TRAKOŠĆAN, 21. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić objavio je večeras u Trakošćanu da ta stranka danas objavljuje njegovu kandidaturu za varaždinskog župana.

"Danas HNS objavljuje moju kandidaturu za varaždinskog župana jer želimo sljedećih devet mjeseci do lokalnih izbora javnost upoznati s konkretnim programima HNS-a. Želimo govoriti o inicijativama, programima i konkretnim akcijama HNS-a, a ne prodavati političku demagogiju 15 dana uoči izbora kao što to rade u općoj kakofoniji sve stranke u nas", rekao je na konferenciji za novinare HNS-a u Trakošćanu predsjednik Središnjeg odbora te stranke Radimir Čačić.

Na novinarsko pitanje nije li prerano za kandidaturu za župana, Čačić je rekao kako tu nije riječ o predizbornoj kampanji HNS-a, već da žele imati dovoljno vremena kako bi upoznali javnost sa svojom snažnom regionalnom politikom te sa svojim jasnim ciljevima i strategijom, kako prema jedinicama lokalne samouprave i središnjoj vlasti, tako i prema europskim institucijama.

"Sva su istraživanja pokazala da sam bio uvjerljivo najuspješniji ministar prošle Vlade. To se odrazilo pozitivno na moju popularnost, jer nema nikog suvislog u ovoj zemlji, osim ako nije mali prizemni politički prljavac, tko ne vidi prednosti i potrebu za POS-om i tko ne razumije da ova zemlja bez mreže autocesta nema osnova za razvoj", bio je Čačićev odgovor na novinarsko pitanje o negativnom odrazu POS stanogradnje na njegovu popularnost.

Bude li izabran za župana, među prvim potezima bit će mu osnivanje komunalne banke u Varaždinu u vlasništvu županije i gradova s funkcijom praćenja razvojnih projekata. Čačić je na konferenciji za novinare iznio i druge dijelove strategije svojega djelovanja na regionalnoj razini u financijskim institucijama, obrazovnom sustavu, tehničkoj i društvenoj infrastrukturi, industriji, malom i srednjem poduzetništvu, te poljoprivredi i turizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙