FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI RADNICI "CETINKE" U STEČAJU NAJAVILI BLOKADU TVORNICE U PONEDJELJAK

TRILJ/SPLIT, 30. svibnja 2004. (Hina) - Zbog nezadovoljstva odnosomsplitskog Trgovačkog suda 250 bivših radnika triljske tvornice zaproizvodnju plastičnih masa "Cetinka", u ponedjeljak će blokiratiulaze u to poduzeće, najavio je danas predsjednik Stožera za zaštitupotraživanja bivših radnika Pavao Latinac.
TRILJ/SPLIT, 30. svibnja 2004. (Hina) - Zbog nezadovoljstva odnosom splitskog Trgovačkog suda 250 bivših radnika triljske tvornice za proizvodnju plastičnih masa "Cetinka", u ponedjeljak će blokirati ulaze u to poduzeće, najavio je danas predsjednik Stožera za zaštitu potraživanja bivših radnika Pavao Latinac.

Latinac je poručio kako će blokada tvornice trajati dok se god Trgovački sud ne očituje o tome koliki će dio pripasti radnicima od 800 tisuća eura (oko 6 milijuna kuna) koji će se dobiti od prodaje njezina najvećeg dijela tvrtki "Gibli International" iz Sesveta.

Radnicima je, podsjetio je, Sud priznao potraživanja u visini od oko 14 milijuna kuna, dok država, tj. njezine institucije - HBOR, HFP, te Poštanska, Splitska i Credo banka potražuju ukupno oko 50 milijuna kuna.

Upravo zato, ustvrdio je, radnici strahuju kako će ih se, dvije godine nakon otvaranja stečaja, pri isplati zaobići. Stoga od Trgovačkog suda u Splitu zahtijevaju da sastavi listu prioriteta te da radnicima osigura podmirenje barem dijela potraživanja, najmanje 600 tisuća eura.

Tvrtka "Gibli International" kupila je, kao jedini ponuđač na javnoj dražbi, održanoj prije dva tjedna, najveći dio tvornice, glavni proizvodni pogon, po početnoj cijeni od 800 tisuća eura. Novi vlasnik obvezao se i zaposliti 130 bivših radnika.

Na oglas za prodaju zgrade skladišta s pogonom galanterije, po cijeni od 500 tisuća eura, nitko se nije javio, kao ni za prodaju zaliha procijenjenih na oko 300 tisuća eura.

Triljska "Cetinka", koja je nekad zapošljavala i više od tisuću radnika, jedini je veći gospodarski subjekt u gradu s više od 1300 nezaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙