FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 19. svibnja

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 19. svibnja.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 19. svibnja.

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o provedbi programa stručnoga osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2004. godini u dijelu poticanja maloga i srednjega poduzetništva. Sporazum će potpisati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (13 sati, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Park Stara Trešnjevka 4).

ZAGREB - Svečano otvorenje 37. međunarodnog sajma medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme, optike i dentala "Medicina i tehnika". Sajam će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang, a Međunarodni sajam "Medicina i tehnika" održat će se od 19. do 22. svibnja (11 sati, Kongresni centar Zagrebačkoga velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednice Gradskoga odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranke Kosor. Na konferenciji na kojoj će sudjelovati i zastupnici HDZ-a s područja Grada Zagreba bit će riječi o planovima Gradskoga odbora HDZ-a Grada Zagreba (9,30 sati, Gundulićeva 21a).

OSIJEK - Konferencija za novinare Sindikata policije Hrvatske na kojoj će predsjednik Dubravko Jagić i drugi predstavnici toga sindikata govoriti o kršenju Zakona o radu i Kolektivnoga ugovora u Osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU) zbog čega je podnijeta i kaznena prijava protiv načelnika PU Valpovo (10 sati, prostorije kluba Knjižara nova, Trg Ante Starčevića 4).

VINKOVCI - Konferencija za novinare u Tvornici stočne hrane "Krma" d. d. u stečaju na kojoj će stečajni upravitelj Stjepan Zeko upoznati novinare o izlasku toga poduzeća iz stečaja. Osim toga, bit će riječi i o sporovima tvrtke koji su u tijeku s posebnim osvrtom na prava koja "Krma" d. d. ima u "Zagrepčanki" d. d. u stečaju (9 sati, prostorije "Krme" d. d., Matije Gupca 130).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHZ) o temi - obrana od tuče. (10 sati, Kabinet ravnatelja DHZ-a, Grič 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge Hrabro srce u povodu humanitarne akcije "Hitna služba - za djecu s malignim tumorima" kojoj je svrha prikupljanje novca za kupnju aparata potrebnih za transplantaciju krvotvornih matičnih stanica koji spašava život oboljeloj djeci. Pokrovitelj projekta je predsjednik Republike Stjepan Mesić, a u tu akciju uključili su se brojni estradni umjetnici te neke od vodećih hrvatskih tvrtki - Ina kao zlatni prijatelj projekta te Privredna banka Zagreb (PBZ) kao brončani prijatelj (12,30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg).

ZAGREB - Sjednica Gradskoga poglavarstva Grada Zagreba (13 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana Radića 1). Nakon sjednice održat će se konferencija za novinstvo o programu proslave Dana Grada Zagreba koji se obilježava 31. svibnja.

ZAGREB - Susret glavnih urednika hrvatskih medija - dnevnika i nacionalnih elektroničkih medija s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom Odbora HBK za sredstva društvene komunikacije riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem te članovima toga odbora. Kraće uvodno izlaganje o temi "Naša Crkva i europske integracije" održat će preč. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila. Susret se priređuje u prigodi 38. svjetskog dana sredstava društvenoga priopćavanja koji se obilježava 23. svibnja sa željom da pridonese boljemu razumijevanju medija i Crkve. (12 sati, prostorije Tajništva HBK, Kaptol 22).

ZAGREB - Dodjela nagrada Hrvatskoga društva katoličkih novinara (HDKN) u povodu Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija. Nagradu za životno djelo primit će dugogodišnji katolički novinar Aldo Sinković koji djeluje u različitim katoličkim medijima, među ostalim, na Radio Vatikanu, Iki, Hrvatskom katoličkom radiju i Kani. Godišnju nagradu primit će novinarka Novoga lista Mirjana Grce koja prati crvena i vjerska zbivanja. Laureatima će nagrade uručiti riječki nadbiskup Ivan Devčić, predsjednik Odbora HBK za sredstva društvene komunikacije. (17 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe najboljih novinskih fotografija "World Press Photo 2004" koja će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) otvoriti 20. svibnja (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/I.).

ZAGREB - Predavanje dr. Anđelka Mijatovića o temi "Hrvatski križni put 1945." u sklopu redovite mjesečne tribine Hrvatskoga katoličkog društva prosvjetnih djelatnika. (19,45 sati, Palmotićeva 31 - dvorišna zgrada).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙