FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAČIĆ: VLADA NESPOSOBNA I OPASNA ZA HRVATSKU

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-aRadimir Čačić komentirajući danas Vladinu odluku o odgodi odluke osmanjenju PDV-a i visini proračunskog deficita, ustvrdio je da jeVlada nesposobna i opasna za Hrvatsku.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić komentirajući danas Vladinu odluku o odgodi odluke o smanjenju PDV-a i visini proračunskog deficita, ustvrdio je da je Vlada nesposobna i opasna za Hrvatsku.

Vlada je povećala javnu potrošnju i smanjila ulaganja što će dovesti do daljnjeg zaostajanja za tranzicijskim zemljama, što potvrđuju i nezavisni ekonomisti, ustvrdio je Čačić na konferenciji za novinare. Podsjetio je da je oporba umjesto smanjenja PDV-a, za koje je bilo očito da je neprovedivo, predlagala izmjene Zakona o dohotku koje nisu prihvaćene, a sad ponovno dolaze na dnevni red kao moguće rješenje.

U vezi s proračunskim deficitom Čačić je rekao da ga Vlada napuhava koliko joj je god potrebno da bi opravdala vlastitu neposobnost, a obrazloženja koja uz to nudi nisu usporediva ni sa čime. Prema Čačićevim riječima rodonačelnik takvog pristupa je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Andrija Hebrang.

"Gospodo iz Vlade, recite javnosti ne znamo raditi", poručio je Čačić ocijenivši da se "radi o nesposobnoj i opasnoj ekipi za ovu zemlju".

Vlada bi u vezi Sunčanog Hvara trebala javnosti reći istinu, jer je ulovljena u pokušaju netransparentnog prenošenja jednog od najkvalitetnijeg resursa u hrvatskom turizmu u ruku Questusa koji čak nije ni fond, nego dioničko društvo s ograničenom odgovornošću, rekao je Čačić.

U vezi s izmjenama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), Čačić je ocijenio da se ona njima zapravo otežava i usporava, a da se to ne želi javno reći. Ključni instrumenti za to su dodatna opterećenja jedinicama lokalne samouprave, drži Čačić i napominje da uvođenje mogućnosti dovršenja obiteljskih kuća u okviru tog programa nije bilo potrebno, jer je to bilo moguće i u okviru postojeće zakonske regulative.

Upitan o mogućem uvođenju PDV-a na RTV pretplatu Čačić je rekao da je to oblik političkog pritiska na HRT, no da bi njegov management svakako trebao pristupiti racionalizaciji poslovanja.

Predsjednica Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Alenka Košiša Čičin-Šain kazala je kako postoji opasnost da se izmjenama naruši temeljni zakonski koncept te da se omogući siva ekonomija i rad u "fušu" u dogradnji obiteljskih kuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙