FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VESNA PUSIĆ PREDSJEDNICA HNS-A I SLJEDEĆE ČETIRI GODINE

ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - Vesna Pusić bit će predsjednicaHrvatske narodne stranke i u sljedećemu četverogodišnjem mandatu, aRadimir Čačić predsjednik Središnjeg odbora, odlučili su danasizaslanici na Šestom saboru HNS-a u Zagrebu.
ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - Vesna Pusić bit će predsjednica Hrvatske narodne stranke i u sljedećemu četverogodišnjem mandatu, a Radimir Čačić predsjednik Središnjeg odbora, odlučili su danas izaslanici na Šestom saboru HNS-a u Zagrebu.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da će najprije raditi na strukturiranju stranke, a zatim javnosti predstaviti svoj politički program.

Glavni politički ciljevi HNS-a u sljedeće četiri godine bit će uspostava modela razvoja Hrvatske ujednačenih šansi smanjivanjem razlika u BDP-u, zatim uspostava nove socijalne politike umjesto dosadašnjeg oblika socijalne skrbi, koja se svela na državno milosrđe.

Primarni interes Hrvatske u približavanju Europskoj uniji mora biti stabilizacija regije, smatra HNS, a posebno važnim ističe razvoj političke kulture i građanskih sloboda: slobode poduzetništva, izobrazbe, izbora životnog stila i odlučivanja o rađanju djece.

"Pravi rezultati i snaga stranke mjerit će se na izborima, a prvi test bit će lokalni izbori", izjavila je novinarima Vesna Pusić komentirajući anketu o HNS-u, po kojoj ta stranka, da se izbori održavaju sada, ne bi prešla izborni prag.

Ustvrdila je da po sadašnjim mjerilima HNS nikad nije bio jači: ima oko 20 tisuća članova, 356 podružnica i deset zastupnika u Hrvatskome saboru. Dodala je da je to ispod ambicija koje si HNS kao politički projekt postavlja.

Počasna predsjednica HNS-a Savka Dabčević-Kučar istaknula je važnost razvoja demokracije u društvu, ali i u stranačkim redovima, te je dodala kako se HNS mora pobrinuti da dobije dobre i kvalitetne mlade ljude koje će istaknuti kao stranačke adute.

Osim političkog programa, HNS-ovci su danas prihvatili i gospodarski program stranke do godine 2008.

Izabrani su novi članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Savjeta HNS-a, a prihvaćene su i izmjene Statuta HNS-a.

Na Šestom saboru HNS-a utemeljena je Nagrada "Krešimir Džeba" kao godišnja nagrada koja će se dodjeljivati najistaknutijim članovima stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙