FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hns najavio osnivanje saborskog povjerenstva za ispitivanje prodaje "sunčanog hvara"

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska narodna stranka (HNS)danas je najavila da će zatražiti osnivanje povjerenstva u Hrvatskomsaboru koje će istražiti sve vezano za prodaju "Sunčanog Hvara"direktnom pogodbom po modelu javno-privatnog partnerstva tvrtki"Quaestus" koju vodi Borislav Škegro.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska narodna stranka (HNS) danas je najavila da će zatražiti osnivanje povjerenstva u Hrvatskom saboru koje će istražiti sve vezano za prodaju "Sunčanog Hvara" direktnom pogodbom po modelu javno-privatnog partnerstva tvrtki "Quaestus" koju vodi Borislav Škegro.

"HNS nije spreman prijeći preko tog skandala", rekao je Radimir Čačić, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a na konferenciji za novinare najavljujući HNS-ovu inicijativu za osnivanje povjerenstva u Hrvatskom saboru za što im je potrebno 16 potpisa zastupnika.

Čačić je ocijenio da je prodaja "Sunčanog Hvara" javnim pozivom "krojena po modelu stranačkih prijatelja". "Vlada RH je javnim pozivom, nakon četiri dana, stranačkom prijatelju dodijelila 'Sunčani Hvar'", rekao je Čačić.

Naveo je i da u tom javnom pozivu Vlada ne traži nikakve garancije i reference. "Prestanimo dozvoljavati da od hrvatske javnosti rade budale", poručio je Čačić.

Napomenuo je da je privatizacija po modelu javno-privatnog partnerstva moguća, ali da je uglavnom orijentirana prema objektima javne namjene poput objekata u školstvu i zdravstvu te prema infrastrukturi, ali ne i prema tvrtkama gdje postoji jaki tržišni interes. "Ako se htjelo ići s tom inovacijom, bilo bi dobro da se zakonski regulira", rekao je Čačić.

Najnovije povećanje cijena naftnih derivata ocijenio je direktnim udarom na budžet građana rekavši da je, u šest povećanja, od kad je došla sadašnja Vlada, cijena benzina povećana za ukupno 20 posto.

Protiv je toga da s rastom cijena na međunarodnom tržištu nafte, proporcionalno rastu i doprinosi državi. Zakonskim propisima, cijena naftnih derivata ovisi i o kretanju cijene tih derivata na mediteranskom tržištu.

"Nema razloga da građane dodatno 'dere' i Vlada, kad već rastu cijene sirove nafte", kazao je, podsjećajući da porezi čine 67 posto cijene naftnih derivata.

Projekt zagrebačke stanogradnje predstavljen jučer u zagrebačkom SDP-u Čačić je ocijenio "Bandićevom farsom". "POS u Zagrebu nastoji se spriječiti koordiniranom akcijom SDP-a i HDZ-a jer novim programom SDP daje alibi HDZ-ovoj izmjeni Zakona o POS-u koja ima za cilj usporiti ili zaustaviti Projekt POS-a", ustvrdio je Čačić.

(Hina) xbdj ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙