FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAČAN: AKO SE SLABOSTI I PROBLEMI U SDP-U NE PROMIJENE, PROMIJENIT ĆE SE ODGOVORNI LJUDI

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - U SDP-u ulažemo napor da se uočeneslabosti i problemi žurno promijene, a u protivnom bit će promijenjeniodgovorni ljudi, izjavio je predsjednik SDP-a Ivica Račan, ističući dase narušeni odnosi u zagrebačkoj organizaciji stranke morajupromijeniti odmah.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - U SDP-u ulažemo napor da se uočene slabosti i problemi žurno promijene, a u protivnom bit će promijenjeni odgovorni ljudi, izjavio je predsjednik SDP-a Ivica Račan, ističući da se narušeni odnosi u zagrebačkoj organizaciji stranke moraju promijeniti odmah.

Iznoseći na konferenciji za novinare stavove koje je stranka zauzela nakon sinoćnjeg sastanka između vodstava državnog i zagrebačkog SDP-a, Račan je rekao da se definirane slabosti i pogreške u zagrebačkoj organizaciji hitno moraju promijeniti, posebno narušeni međuljudski odnosi koji se, kaže, moraju 'izgladiti' odmah.

"Neke se stvari moraju promijeniti odmah, a neke u određenom roku. Odnosi među ljudima moraju se promijeniti odmah i tu nema roka", kazao je, ne želeći odgovoriti u kojem roku očekuje te promjene.

Na novinarski upit može li se reći da je zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić dobio "opomenu pred isključenje", Račan je odgovorio da se to može tako sagledati, najavivši da bi SDP-ovci sutra trebali izraditi zaključke kojih će se svi u stranci morati pridržavati.

"Jučer smo na sastanku precizirali što ne valja i što se mora promijeniti. Ako nema promjena moramo mijenjati ljude, ne samo jednog čovjeka", rekao je, naglasivši da se slabosti u radu sustava ne mogu "kompenzirati" aktivnošću samo prvog čovjeka, "ma bio on i agilan kao Milan Bandić".

Račan je istaknuo da se napravljene pogreške više ne smiju ponavljati, već da se moraju uložiti maksimalni napori na jačanju SDP-a, kako na razini države tako i u Zagrebu, na način da se sa slabostima više ne smije miriti niti ih tolerirati.

"To je naša obveza s Konvencije i ambicija da se na idućim izborima borimo za vlast", dodao je.

Upitan za komentar današnje izjave potpredsjednika HNS-a Radimira Čačića da suradnja s Bandićem više nije moguća, Račan je odgovorio da takav stav ne ocjenjuje konstruktivnim.

Čačić je na današnjoj konferenciji za novinare upitan je li je moguća koalicija HNS-a s SDP-om u kojem će biti Milan Bandić rekao da "zbog obraza hrvatske politike to sasvim sigurno nije moguće".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙