FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30sati
ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30 sati

GRAČAC - Vlada podupire projekt javno-privatnog partnerstva u svakom slučaju, pa tako i u slučaju "Sunčanog Hvara", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader jučer u Gračacu nakon svečana otvorenja novog naselja za doseljene bosanskohercegovačke Hrvate. "Raspisali smo natječaj na koji se mogu javiti svi. Želimo da se javi što više ulagača i za projekt 'Sunčanog Hvara', ali i za sve slične projekte", rekao je Sanader upitan da prokomentira slučaj "Sunčanog Hvara". Upitan o intervenciji ministra Andrije Hebranga na HTV zbog objave vijesti o "Sunčanom Hvaru" premijer je rekao da je potpredsjednik Vlade Hebrang "samo želio dopuniti rečenicu". "Pročitano je samo pola tvrdnje da je sud poništio odluku, ali ne i da se slučaj vraća na prvostupanjski sud. Treba inzistirati da svi mi - i političari i novinari - prenosimo informacije onakve kakve jesu", rekao je Sanader.

GOSPIĆ - Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je jučer kako je "individualiziranje krivnje i procesuiranje ratnih zločina naša temeljna demokratska obveza". "Da je to učinjeno, u Haagu ne bi bila potrebna suđenja hrvatskim državljanima po zapovjednoj odgovornosti", rekao je Mesić na svečanoj sjednici Skupštine i Poglavarstva Ličko-senjske županije održanoj u prigodi Dana Županije. Predsjednik Mesić sa suradnicima i domaćinima nazočio je otvorenju izložbe u Muzeju Like pod nazivom "Kina - zemlja koju ne poznajemo", a otvorio ju je kineski veleposlanik u Hrvatskoj Zhi Zhaolin.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang nakon jučerašnje sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) proglasio je krizno stanje u HZZO-u zbog velikog porasta troškova zdravstvene zaštite u prvom tromjesečju ove godine. "Na razini cijelog zdravstvenog proračuna smjeli smo, prema smjernicama EU, potrošiti 4,5 posto više novca, a potrošili smo višestruko više", rekao je Hebrang na konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog vijeća. Hebrang je najavio "oštre razgovore" s ravnateljima svih bolnica. Zbog velikih troškova za lijekove u HZZO-u je osnovan krizni stožer sa zadaćom da izradi mjere za racionalizaciju potrošnje lijekova i predloži promjene u načina određivanja cijena lijekova.

TRAKOŠĆAN - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić objavio je sinoć u Trakošćanu da ta stranka objavljuje njegovu kandidaturu za varaždinskog župana. "HNS objavljuje moju kandidaturu za varaždinskog župana jer želimo sljedećih devet mjeseci do lokalnih izbora javnost upoznati s konkretnim programima HNS-a. Želimo govoriti o inicijativama, programima i konkretnim akcijama HNS-a, a ne prodavati političku demagogiju 15 dana uoči izbora kao što to rade u općoj kakofoniji sve stranke u nas", rekao je Čačić na konferenciji za novinare HNS-a u Trakošćanu.

ZAGREB - Koreografijama "Petrushka" i "Hunt" svjetski poznatoga finskog koreografa Terro Saarinena sinoć je u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) otvoren 21. tjedan suvremenoga plesa. Na tom međunarodnom plesnom festivalu od večeras pa do 31. svibnja bit će prikazano 19 predstava.

OSIJEK - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu sinoć je otvoren 27. Festival hrvatske tamburaške glazbe, na kojemu će do 29. svibnja nastupiti 23 tamburaška sastava i zbora te brojni vokalni solisti, ukupno oko 1200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH te Srbije i Crne Gore. Festivalske priredbe održavat će se u nekoliko slavonskih gradova, a prvi put jedna festivalska večer održat će se izvan granica Hrvatske, i to 22. svibnja u Tuzli, što u organizacijskom odboru pojašnjavaju nastojanjem da festival poprimi širi regionalni značaj.

VARAŽDIN - Otvorenjem izložbe "Pariške fontane" u prostoru Staroga grada varaždinskog Gradskog muzeja sinoć su počeli Dani francuske kulture u Varaždinu. Izloženo je 68 fotografija s prikazom pariških fontana iz različitih stilskih i povijesnih razdoblja od 16. stoljeća do danas, a slikovni dio upotpunjen je tekstualnim prilogom s 38 pjesama poznatih francuskih autora. Dani francuske kulture nastavljaju se u subotu i nedjelju Mini festivalom kazališta na francuskom jeziku u varaždinskom HNK.

RIJEKA - Prva modna revija za slijepe i gluhonijeme osobe održana je sinoć u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci po ideji riječkog modnog kreatora Ivana Božića. Modne kreacije za tu su prigodu bile upotpunjene komadićima stakla i ogledalima te ostalim elementima koji su kretanjem modela proizvodili razne zvukove. Uz to, svaki izlazak modela bio je popraćen različitim mirisima kako bi se slijepim osobama dočarali modeli na taj osebujan i inovativan način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙