FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: radovi na dionici Bosiljevo - Vrbovsko u skladu s planiranim rokom

VRBOVSKO,25. svibnja 2004.(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zapomorstvo, promet i veze Radimir Čačić, obišavši danas gradilišta nadionici autoceste Rijeka - Zagreb od Bosiljeva do Vrbovskog, rekao jeda su obavljeni radovi standardne kvalitete te da će, prema planovima,vjerojatno biti završeni 10-ak dana prije roka koji je određen za 30.lipnja.
VRBOVSKO,25. svibnja 2004.(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze Radimir Čačić, obišavši danas gradilišta na dionici autoceste Rijeka - Zagreb od Bosiljeva do Vrbovskog, rekao je da su obavljeni radovi standardne kvalitete te da će, prema planovima, vjerojatno biti završeni 10-ak dana prije roka koji je određen za 30. lipnja.

U izjavi za Hinu Čačić je rekao da je ključni problem u vezi s izgradnjom autoceste Rijeka - Zagreb što je oko 53 milijuna eura zajma za nastavak izgradnje, koji je osiguran kod razvojnih banaka, još neiskorišteno. Inozemne razvojne banke suglasne su s nastavkom izgradnje još 16 kilometara punog profila autoceste i drugog traka na tri objekta, ali Vlada o tome još nije donijela odluku, kazao je Čačić te je dodao da su ti radovi već mogli početi, a da država već plaća kamate za odobreni zajam.

Dionica autoceste od Bosiljeva do Vrbovskog duga je 13,7 kilometara, a radovi su vrijedni 600 milijuna kuna.

Od čvora Vrbovsko do vijadukta Zečeva draga te od Bosiljeva do vijadukta Severinska draga ta će dionica biti izgrađena kao autocesta punog profila (ukupno 5,4 km). Između vijadukata Zečeva draga i Severinska draga bit će poluautocesta duljine 8,1 kilometara. Na ostalom dijelu dionice Bosiljevo - Vrbovsko nalaze se tuneli Rožman brdo i Veliki gložac te četiri vijadukta - Zečeva draga, Severinska draga, Osojnik i Hambarište.

Nakon završetka radova na toj dionici, autocestom će se od Rijeke do Zagreba, ukupne dužine 146,5 kilometara, putovati oko 1,20 sati.

Oko 95 kilometara te prometnice bit će autocesta punog profila, a ostali dio od 56,6 kilometara bit će poluautocesta. Po riječima predsjednika Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zorana Klarića, ta će tvrtka nakon završetka dionice Vrbovsko - Bosiljevo nastaviti pripreme za izgradnju punog profila cijele autoceste do 2008., a izrada studije opravdanosti dogradnje autoceste već je počela.

Nakon obilaska dionice Bosiljevo - Vrbovsko Čačić je sa suradnicima obišao dionice autoceste Zagreb - Split od Male Kapele do Gornje Ploče te od Zadra do Pirovca.

"Bit će potrebni veliki napori da se radovi na te dvije dionice završe na vrijeme, do 30. lipnja", rekao je Hini Čačić. Naveo je da je "Vlada učinila propust zbog kašnjenja plaćanja, pa je Bechtelu dan argument da trasu završava u posljednji trenutak", za što, kaže, nije bilo opravdanog razloga. Čačić je dodao kako postoji mogućnost da neki manji radovi na dionicama autoceste Zagreb - Split neće biti završeni do otvorenja te ceste za promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙