FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjetničko djelo neugodno za austrijsku vladu

BEČ, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Umjetničko djelo koje se u glavnomaustrijskom gradu "izlaže" na više elektronskih monitora, a prikazujeenglesku kraljicu Elizabetu II., američkog predsjednika Georgea W.Busha i njegovog francuskog kolegu Jacquesa Chiraca u seksualnom činuneće nikoga od njih učiniti sretnim!
BEČ, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Umjetničko djelo koje se u glavnom austrijskom gradu "izlaže" na više elektronskih monitora, a prikazuje englesku kraljicu Elizabetu II., američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegovog francuskog kolegu Jacquesa Chiraca u seksualnom činu neće nikoga od njih učiniti sretnim!

Djelo neovisne umjetničke skupine "euroPART" koje se prikazuje na velikim elektronskim monitorima diljem Beča, jednako je neugodno i za austrijsku vladu samo nekoliko dana prije nego što ta zemlja preuzme predsjedanje Europskom unijom.

Austrijski mediji javljaju da su uvredljive slike uklonjene u srijedu, samo dan nakon što su se počele prikazivati, i to na osobnu zapovijed kancelara Wolfganga Schuessela.

Vodeća oporbena stranka tvrdi da je Schuessel neizravno odgovoran jer je umjetnička skupina primila oko 1,2 milijuna dolara vladinih subvencija.

Schuesselova glasnogovornica kazala je kako kancelar nije bio upoznat sa sadržajem koji će biti prikazan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙