FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija slavi 250 godina Mozarta

BEČ, 27. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Posjetitelji Salzburga i Bečadosad su teško mogli izbjeći prisjećanje na Wolfganga AmadeusaMozarta, a u 2006. to će im biti gotovo nemoguće - Austrija naimeplanira njegov 250. rođendan učiniti nezaboravnim.
BEČ, 27. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Posjetitelji Salzburga i Beča dosad su teško mogli izbjeći prisjećanje na Wolfganga Amadeusa Mozarta, a u 2006. to će im biti gotovo nemoguće - Austrija naime planira njegov 250. rođendan učiniti nezaboravnim.

Mozart je rođen 27. siječnja 1756. u Salzburgu. Izložba "Viva! Mozart!" predviđena je za tu godišnjicu. Posjetitelji će moći razgledati originalne partiture, uključujući menuet koji je genij skladao sa samo pet godina.

"To je materijalizacija nevjerojatna Mozartova duha", rekao je Erich Marx, direktor muzeja Carolino Augusteum, u kojem će se izložba moći razgledati sve do siječnja 2007.

Oni koji žele doživjeti Mozarta u svoj njegovoj akustičnoj slavi imat će za to priliku na Salzburškom festivalu koji će koncertnim maratonom predstaviti sva 22 Mozartova djela za pozornicu od 24. srpnja do 31. kolovoza. Također, osiguran je slobodan ulaz u sve salzburške crkve u kojima će se tijekom godine izvoditi Mozartova crkvena glazba.

Beč, gdje je Mozart umro 1791. u dobi od 35 godina, ima središnje mjesto u programu koji obuhvaća ukupno 1000 događanja. Namjera nam je stvoriti glazbenu i kulturnu godinu koja će biti "iskustvo" a ne događaj, rekao je direktor Mozartove godine u Beču Peter Marboe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙