FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jimmy Page postao časnik Reda Britanskog carstva

LONDON, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Gitaristu skupine Led ZeppelinJimmyju Pageu u srijedu je u Buckinghamskoj palači kraljica ElizabetaII. dodijelila titulu časnika Reda Britanskog carstva, no nagrađen jeza rad na pružanju pomoći siromašnoj brazilskoj djeci, a ne za svojuglazbu.
LONDON, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Gitaristu skupine Led Zeppelin Jimmyju Pageu u srijedu je u Buckinghamskoj palači kraljica Elizabeta II. dodijelila titulu časnika Reda Britanskog carstva, no nagrađen je za rad na pružanju pomoći siromašnoj brazilskoj djeci, a ne za svoju glazbu.

Page, 61-godišnji roker, rekao je da je oduševljen priznanjem i ispričao kako je 1994. godine prvi put počeo raditi s brazilskom djecom kada je u Rio de Janeiru izbio sukob uličnih bandi.

"U to vrijeme u Riju sunce nije sjalo. Vojska je ulazila u favele, a ja sam čuo za loše uvjete u kojima su se našla djeca s ulice", rekao je Page novinarima. Page se pridružio britanskoj humanitarnoj organizaciji "Task Brazil" i osnovao kuću-utočište koja je do sada pomogla više 300 djece.

Task Brazil djeci s ulice nudi medicinsku i psihološku pomoć, hranu, odjeću i obuku za posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙