FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Visoko austrijsko odličje Trudi Stamać

BEČ, 21. prosinca 2005. (Hina) - Visoko austrijsko odličje "Austrijskipočasni križ za znanost i umjetnost" dobila je u srijedu u Bečuhrvatska prevoditeljica Truda Stamać.
BEČ, 21. prosinca 2005. (Hina) - Visoko austrijsko odličje "Austrijski počasni križ za znanost i umjetnost" dobila je u srijedu u Beču hrvatska prevoditeljica Truda Stamać.

Odličje joj je uručio na prigodnoj svečanosti u zgradi austrijske savezne vlade voditelj Odjela za bilateralne i multilateralne kulturne odnose s inozemstvom i za dodjelu odličja pri austrijskoj saveznoj vladi ministarski savjetnik Norbert Riedl. Naglasio je da je Truda Stamać svojim cjelokupnim prevodilačkim radom na području književnosti s njemačkog na hrvatski pridonijela još boljem razumijevanju austrijskog i hrvatskog naroda koji su bili povezani u povijesti, sadašnjosti a bit će i u budućnosti u zajedničkoj europskoj kući.

"Za Austriju je važno da Hrvatska što prije završi proces pregovora s Europskom unijom i postane njezina punopravna članica", kazao je ministarski savjetnik Norbert Riedl i zaključio "Dodjela ovog priznanja je zahvala Austrije za vaš predani rad". Zaželio je Trudi Stamać da nastavi prevoditi i raditi na povezivanju u kulturi Austrije i Hrvatske.

Austrijsko odličje "Počasni križ za znanost i umjetnost" osnovan je još za vrijeme cara Franje Josipa i dodjeljuje se osobama za posebne zasluge na različitim područjima, posebice u znanosti i kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙