FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: oštetili poduzeća za 153, odnosno 170 tisuća kuna

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno jeprijavila dvojicu muškaraca zbog sumnje da su, u odvojenimslučajevima, gospodarskim prijevarama oštetili poduzeća s kojima suposlovali za 153 tisuće, odnosno 170 tisuća kuna.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno je prijavila dvojicu muškaraca zbog sumnje da su, u odvojenim slučajevima, gospodarskim prijevarama oštetili poduzeća s kojima su poslovali za 153 tisuće, odnosno 170 tisuća kuna.

Policija je danas izvijestila da je kazneno prijavila 27-godišnjaka koji je kao odgovorna osoba jednog zagrebačkog poduzeća, kojemu ne navodi ime, prijevarama u gospodarskom poslovanju oštetio poduzeće u Pazinu za 153.569 kuna.

Tereti ga se da je preuzimao robu (plastične proizvode) uz odgodu plaćanja, a kao sredstvo osiguranja plaćanja priložio je dvije bjanko zadužnice ovjerene kod javnog bilježnika, te ih potpisao i ovjerio pečatom poduzeća iz Zagreba.

Nakon proteka roka plaćanja, preuzetu robu nije platio, a oštećeno se poduzeće nije moglo naplatiti putem bjanko zadužnica kod poslovne banke koja vodi račun poduzeća iz Zagreba jer na računu poduzeća nije bilo novca.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U drugom, gotovo istovjetnom slučaju policija je prijavila 45-godišnjeg vlasnika i direktora jednog zagrebačkog poduzeća, također ne navodeći o kojoj je tvrtki riječ, kojega sumnjiči da je krajem lipnja 2003. drugo poduzeće iz Zagreba oštetio za 170.507 kuna.

Policija ga tereti da je sklopio ugovor o kupoprodaji robe s oštećenim poduzećem, te izdao bjanko-zadužnicu na osnovi koje mu je oštećeno poduzeće od 30. lipnja do 13. kolovoza isporučilo robu u navedenom iznosu.

No, zadužnica se nije mogla naplatiti zbog blokade žiroračuna poduzeća iz Zagreba. Protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙