FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga protiv generala Kakarigija i Zagorca zbog gospodarskih zlouporaba

SPLIT, 5. prosinca 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uSplitu priopćilo je danas kako je na temelju rješenja Vrhovnog sudapočela istraga protiv bivših odgovornih osoba Uprave za graditeljstvoMinistarstva obrane generala Matka Kakarigija i Vladimira Zagorca tejoš dviju osoba zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju iprijevare.
SPLIT, 5. prosinca 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu priopćilo je danas kako je na temelju rješenja Vrhovnog suda počela istraga protiv bivših odgovornih osoba Uprave za graditeljstvo Ministarstva obrane generala Matka Kakarigija i Vladimira Zagorca te još dviju osoba zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju i prijevare.

Kako se doznaje, riječ je o ugovoru za radove u vojarni "Gruj" na otoku Mljetu, koji su ugovoreni na 800 tisuća kuna, a naknadno potpisanim aneksom izvođaču je plaćeno 2,100.000 kuna.

U priopćenju, u kojemu se ne navode imena osumnjičenika, kaže se kako je Vrhovni sud rješenjem od 27. rujna 2005. na žalbu Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu počeo istragu protiv M. J., bivšeg izvršnog organa Uprave za graditeljstvo MORH-a, Matka Kakarigija, bivšeg načelnika Uprave za graditeljstvo MORH-a, i Vladimira Zagorca, bivšeg pomoćnika ministra obrane, zbog kažnjivih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Istraga je pokrenuta i protiv Jose Gabrića, vlasnika i direktora trgovačkog društva "Zidogradnje" iz Splita, zbog kažnjiva djela prijevare.

U obrazloženju rješenja Vrhovni sud utvrđuje kako je neprijeporna činjenica da javni natječaj za obnovu objekta nije proveden u skladu s Uredbom o postupku nabave robe i usluga i ustupanju radova iz veljače 1995. godine.

Ujedno svota koja je aneksom ugovora za nepredviđene radove odobrena i isplaćena tvrtki u vlasništvu okrivljenog Jose Gabrića dva i pol puta je veća od vrijednosti ugovorenih radova po osnovnom ugovoru od 17. srpnja 1995., koji je tvrtka sklopila s Ministarstvom obrane. Iz priložene dokumentacije također proizlazi da ugovorena i isplaćena svota za obavljene radove uvelike nadmašuje vrijednost stvarno izvedenih radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙