FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Osiguravajuće društvo prijavljeno zbog prijevare

LJUBLJANA,13. prosinca 2005.(Hina) - Jedna od najvećih slovenskihosiguravateljskih kuća s područja zdravstvenog osiguranja kazneno jeprijavljena za prijevaru 65.000 osiguranika u svoti od gotovo 200milijuna kuna, javila je u utorak komercijalna televizijska postajaPOP-TV.
LJUBLJANA,13. prosinca 2005.(Hina) - Jedna od najvećih slovenskih osiguravateljskih kuća s područja zdravstvenog osiguranja kazneno je prijavljena za prijevaru 65.000 osiguranika u svoti od gotovo 200 milijuna kuna, javila je u utorak komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Prijavu državnom tužiteljstvu protiv osiguravajuće kuće "Vzajemna" podnijelo je početkom ovog mjeseca povjerenstvo za sprječavanje korupcije. koju je donedavno vodio inspektor Drago Kos kojega je nedavno smijenila vlada.

"Vjerujemo da je Vzajemna svojim osiguranicima preoblikovanjem doživotnih polica osiguranja u ugovore na 12 godina napravila više od 5,7 milijardi tolara štete", izjavio je Drago Kos kojeg je vlada nedavno smijenila s dužnosti direktora te osiguravajuće kuće.

Kos je za spomenutu TV-postaju rekao da je već ranije kao inspektor primao prijave protiv Vzajemne zbog sumnje na korupciju. Osiguranici su preoblikovanjem osiguranja prevareni budući da nisu obaviješteni da novim ugovorom gube pravo na povrat rezervacije iz ranijeg ugovora, rekao je Kos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙