FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Skupa cijena povjerenja u poslovanju

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Povjerenje u poslovanju skupo jestajalo 71-godišnjaka koji je prije osam godina sklopio ugovor okratkoročnom zajmu s tvrtkom iz Dugog Sela i isplatio joj 1,3 milijunatadašnjih maraka jer mu novac do danas nije vraćen.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Povjerenje u poslovanju skupo je stajalo 71-godišnjaka koji je prije osam godina sklopio ugovor o kratkoročnom zajmu s tvrtkom iz Dugog Sela i isplatio joj 1,3 milijuna tadašnjih maraka jer mu novac do danas nije vraćen.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je dovršila kriminalističku obradu nad 56-godišnjim direktorom dugoselskog poduzeća zbog sumnje da je prevario 71-godišnjaka, odnosno da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Direktor je 71-godišnjaka doveo u zabludu jer mu zajam nije vratio do danas, iako se ugovorom o zajmu iz 1997. obvezao da će to učiniti u roku od godinu dana.

Prevarant se obvezao i da će upisati zalog na nekretninama u vlasništvu poduzeća ili svom osobnom vlasništvu, a oštećenom je pokazao izvadak iz zemljišnih knjiga o vlasništvu poduzeća nad zgradom i dvorištem u Dugom Selu. No, nakon toga je nekretninu prenio na sebe i darovao ju sinu, dok je nad poduzećem otvorio stečajni postupak. Tako je sebi nezakonito stavio u džep preko pet milijuna kuna.

Protiv prevaranta policija je redovnim putem podnijela kaznenu prijavu zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenog ni naziv poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙