FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas nastoji spasiti izbore u Fatahu

RAMALLAH, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Stranka palestinskogpredsjednika Mahmouda Abasa Fatah u srijedu je pokušala spasiti prvestranačke izbore narušene nezadovoljstvom u stranici koje je proširilounutarnje napukline uoči političke bitke s njezinim rivalom strankomHamas.
RAMALLAH, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Stranka palestinskog predsjednika Mahmouda Abasa Fatah u srijedu je pokušala spasiti prve stranačke izbore narušene nezadovoljstvom u stranici koje je proširilo unutarnje napukline uoči političke bitke s njezinim rivalom strankom Hamas.

Dan nakon što je Abas suspendirao glasovanje radi nasilja i prijevara, središnji odbor Fataha odlučio je imenovati povjerenstvo od 24 člana koje bi na čelu s predsjednikom trebalo dovršiti popis kandidata stranke za parlamentarne izbore 25. siječnja.

"Ne možete reći da su izbori bili doista demokratski", izjavio je član središnjeg odbora stranke Nabil Šat glede glasovanja na okupiranim područjima Zapadne obale i u pojasu Gaze. "Bilo je mnogo prijevara", dodao je.

Šat je rekao da će se stranački izbori, prvi u Fatahu, nastaviti u petak ali samo u područjima gdje ono još nije počelo.

"Odbor će priznati izbor onih koji su pošteno izabrani. Nećemo priznati rezultate u područjima gdje je bilo prijevara", rekao je drugi član odbora Abas Zaki.

Prošlog su tjedna glasači na preliminarnim izborima u nekim područjima odbacili stranačke veterane u korist novopridošlih članova i militanata. Mlađi naraštaj u Fatahu uputio je izazov staroj stranačkoj gardi za čije se mnoge članove smatra da su okaljani korupcijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙