FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: nije održana sjednica Gradskog vijeća koju je sazvao Malina

SISAK, 28. prosinca 2005. (Hina) - Sjednica sisačkoga Gradskog vijećakoju je za večeras sazvao Marijan Malina iz SDP-a nije održana jer jojse odazvao nedostatan broj vijećnika, a koalicija "Sisačko proljeće" otome će sutra izvijestiti županijski i središnji ured državne uprave.
SISAK, 28. prosinca 2005. (Hina) - Sjednica sisačkoga Gradskog vijeća koju je za večeras sazvao Marijan Malina iz SDP-a nije održana jer joj se odazvao nedostatan broj vijećnika, a koalicija "Sisačko proljeće" o tome će sutra izvijestiti županijski i središnji ured državne uprave.

Malinu je uz glasove dvojice SDP-ovih vijećnika smijenila gradska oporba (HDZ i HSP) na sjednici 16. prosinca, za koju SDP tvrdi da nije legalna kao ni odluke slijedom te sjednice, uključivo i odluku od 23. prosinca o smjeni gradonačelnika Davorka Vidovića (SDP) i Gradskog poglavarstva.

Večeras se na poziv na sjednicu u gradskoj vijećnici odazvalo 14 od 15 vijećnika (potonji nije došao zbog bolesti) koalicije "Sisačko proljeće" (SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a).

Vidović je u večerašnjoj izjavi najavio da će sutra o tome da sjednica Gradskog vijeća nije održana izvijestiti županijski i središnji ured državne uprave, a Malina drži da su novi izbori u Sisku "jedini mogući izlaz iz ovog stanja".

"Predstojnik Ureda državne uprave u Sisku sjednicu Gradskog vijeća trebao bi sazvati sutra, jer se 30. prosinca navršava tri mjeseca od održavanja zadnje sjednice Gradskog vijeća, što bi značilo da se Vijeće mora raspustiti", dodao je.

Na zamolbu novinara da komentira informaciju koju imaju da je Središnji državni ured za upravu danas odlučio da su sjednice održane u nazočnosti 17 vijećnika (HDZ, HSP-a i dvojice iz SDP-a) legalne te da je on prema tome razriješen dužnosti gradonačelnika, Vidović je rekao da ne zna na temelju čega bi Državni ured to mogao zaključiti.

"Nisam siguran da je Središnji državni ured za upravu raspolagao svim potrebnim podatcima i činjenicama u Poslovniku o radu Gradskog vijeća, koji govori kako se sazivaju sjednice Gradskog vijeća. Mi nismo učinili nijedan proceduralno pogrješan korak i bude li zaključak drukčiji, mi ćemo tražiti zaštitu na Upravnom sudu", najavio je Vidović.

Istaknuo je kako zaključak, s obzirom na to da to ne odgađa izvršenje, ne će biti opstruiran.

Sisak je ponovno grad u kojem se mimo volje građana želi utemeljiti vlast, rekao je Vidović, ocijenivši takvu smjenu vlasti skandaloznom.

Malina je rekao kako su očekivali da dvojica SDP-ovih vijećnika, koji su pomogli toj smjeni i zbog čega su izbačeni iz stranke, vrate svoje mandate, ali da oni to nisu učinili.

"Na žalost, nemamo posla s časnim ljudima, nego s izdajicama, koji su prodali mandate i prevarili ne samo kolege u stranci, u Koaliciji, nego, što je najgore, Siščane, koji su na svibanjskim izborima vrlo jasno rekli što žele. Htjeli su promjene, htjeli su nove ljude u gradu", izjavio je Malina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙