FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila 1. nacionalna konferencija za izgradnju mira

VUKOVAR, 8. prosinca 2005.(Hina) - Potpisivanjem Povelje za izgradnjumira u Vukovaru je danas završila 1. nacionalna konferencija zaizgradnju mira u radu koje je sudjelovalo stotinjak predstavnikanevladinih udruga i lokalne samouprave iz Hrvatske.
VUKOVAR, 8. prosinca 2005.(Hina) - Potpisivanjem Povelje za izgradnju mira u Vukovaru je danas završila 1. nacionalna konferencija za izgradnju mira u radu koje je sudjelovalo stotinjak predstavnika nevladinih udruga i lokalne samouprave iz Hrvatske.

Po riječima Gordane Bujišić, predsjednice vukovarske nevladine udruge Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO), koja je bila organizator konferencije, sudionici 1. nacionalne konferencije za izgradnju mira slažu se kako je izgradnjom mira moguće ukloniti temeljne uzroke društvenih sukoba, posebice političke i gospodarske nejednakosti.

U tijeku dvodnevne konferencije poseban je naglasak bio na Platformi za izgradnju mira u Hrvatskoj, koja je okosnica djelovanja mirovnih aktivista u Hrvatskoj u sljedećih pet do deset godina, kazala je Bujišić.

Dodala je kako je jedan od najpozitivnijih učinaka vukovarske mirovne konferencije to što su se nevladine udruge i predstavnici lokalne samouprave složili o važnosti izgradnje mira.

"Opći dojmovi su vrlo pozitivni i mislim kako je najvažnije da smo se svi složili, unatoč određenim različitim stajalištima o Platformi, kako izgradnjom mira pridonosimo preobrazbi društevnih odnosa u Hrvatskoj prema općem dobru i razumijevanju", rekla je predsjednica VIMIO-a Bujišić.

Također je najavila kako će organizacijski odbor 1. nacionalane konferencije za izgradnju mira u petak najvjerojatnije javnosti objaviti priopćenje u kojem će istaknuti važnost u Vukovaru održane mirovne konferencije.

(Hina) xzdraz yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙