FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Potpisana još tri ugovora o gradnji kanalizacije i odvodnje

OPATIJA,12. prosinca 2005.(Hina) - Ugovore o gradnji trijukanalizacijskih podsustava u liburnijskim naseljima te ugovor o obnovii gradnji opatijskog vodovoda i oborinske odvodnje, vrijednih ukupnooko 30 milijuna kuna, potpisali su danas u Opatiji predstavniciHrvatskih voda, jedinica lokalne samouprave i izvođača radova.
OPATIJA,12. prosinca 2005.(Hina) - Ugovore o gradnji triju kanalizacijskih podsustava u liburnijskim naseljima te ugovor o obnovi i gradnji opatijskog vodovoda i oborinske odvodnje, vrijednih ukupno oko 30 milijuna kuna, potpisali su danas u Opatiji predstavnici Hrvatskih voda, jedinica lokalne samouprave i izvođača radova.

Ugovori o gradnji triju kanalizacijskih podsustava, ukupne vrijednosti oko 21 milijun kuna, bit će ostvareni u sklopu nastavka Projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području koji financijski podupire Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD).

Obnovu i gradnju vodovoda i oborinske odvodnje grada Opatije financirat će gradska uprava.

Ugovori o izgradnji kanalizacije obuhvaćaju radove na crpnim postajama u Črnikovici, Voloskom, Lovran luci, Peharevu, Škrbićima, Tomaševcu, Zertu, Slatinama, Admiralu i Zonovu.

Do sada je u sklopu istog Projekta za radove na liburnijskoj kanalizaciji s izvođačima potpisano 10 ugovora, a ukupno će ih biti potpisano 28. Početak radova najavljen je za siječanj sljedeće godine, a završetak se očekuje u polovici 2007.

Radove kojima će se na liburnijskom kanalizacijskom sustavu proširiti mreža na području s oko 20.000 stanovnika, obavit će tvrtke "Građevinar" iz Čabra, "Dira Gradnja" iz Rijeke, "Goran Graditeljstvo" iz Delnica i "Coneco" iz Varaždina.

Po Projektu zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području izgradit će se, osuvremeniti, obnoviti i poboljšati sustav odvodnje i pročišćavanja voda, a provodi se na načelu aktivnog sudjelovanja jedinica lokalne samouprave u suradnji s Vladinim agencijama.

Ukupni troškovi projekta koji će biti proveden na hrvatskoj obali Jadrana procijenjeni su na oko 280 milijuna eura, a u prvu fazu koja se provodi bit će uloženo oko 80 milijuna eura.

Pošto su IBRD i Vlada 2004. sklopile Ugovor o zajmu, Hrvatske su se vode obvezale da će provesti Projekt te je osnovana posebna ustrojbena jedinica Hrvatske vode "Jadranski projekt" d.o.o. koja raspolaže novcem za Projekt i nadzire njegovu provedbu.

Ukupna svota potrebna za provedbu pojedinih projekata u priobalnim naseljima, osim dijelom iz zajma IBRD-a, osigurava se još iz državnog proračuna, iz naknade za zaštitu voda koju ubiru Hrvatske vode te iz proračuna jedinica lokalne samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙