FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor u Splitu o nacionalnom programu za mlade

SPLIT, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpopodne je u Splitu otvorila regionalnu konferenciju "ProvedbaNacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini", koja jeokupila više od stotinu predstavnika lokalnih vlasti i klubova mladihiz svih četiriju dalmatinskih županija.
SPLIT, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor popodne je u Splitu otvorila regionalnu konferenciju "Provedba Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini", koja je okupila više od stotinu predstavnika lokalnih vlasti i klubova mladih iz svih četiriju dalmatinskih županija.

Kosor je istaknula da je Vlada prošle godine izdvojila 50 milijuna kuna za provedbu Nacionalnog programa djelovanja za mlade te poručila jedinicama lokalne uprave i samouprave da se aktivnije uključe u pomaganje mladim ljudima kako Nacionalni program ne bi ostao mrtvo slovo na papiru.

Ministrica Kosor je kazala da će povjerenici za mlade u Vladinim resorima dobiti status pomoćnika ministara jer se time želi jasno poručiti da je provedba Nacionalnog programa nužna, a da njezini nositelji moraju biti upravo mladi ljudi.

Rekavši kako Nacionalni program posebno promiče važnost državne skrbi i općedruštvenog djelovanja na području obrazovanja i informatizacije, zapošljavanja i poduzetništva, zdravstvene zaštite i reprodukcijskog zdravlja, upozorila je da treba pomladiti upravljačka tijela u društvu.

Kosor je također rekla kako mediji neopravdano zanemaruju konferencije za mlade i "na žalost, važnije im je", kako je kazala, "objavljivati vijesti o kriminalu mladih, nego o kvalitetnim programima za mlade".

Ministrica je nakon sudjelovanja u radu regionalne konferencije o mladima posjetila stopostotnog invalida Ivicu Gvozdena i predala mu ugovor o darivanju kuće. Gvozden je, inače, prvi od četvorice preostalih stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine sa splitskog područja kojima još nije riješeno stambeno pitanje. Kosor je kazala kako će stambena pitanja svih ratnih vojnih invalida prve skupine biti riješena do kraja godine, a njih je po popisu iz 2004. bilo 26.

"Na žalost, taj će se broj sigurno povećati jer će se pogoršati stanje branitelja sa, za sada, nižim stupnjem invalidnosti", kazala je Kosor, dodavši da će Vlada učiniti sve kako bi se njihovi problemi riješili.

Ministrica Kosor posjetila je popodne i Onkološki dječji odjel Kliničke bolnice i darovala mu 250 tisuća kuna, što joj je preostalo iz predizborne kampanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙