FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolnica za sokole u Emiratima, prvi zaklon protiv ptičje gripe

SWEIHAN, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tri uspavana sokola bit ćepregledana u bolnici za sokole u Abu Dhabiju kako bi se otkrio mogućitrag ptičje gripe.
SWEIHAN, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tri uspavana sokola bit će pregledana u bolnici za sokole u Abu Dhabiju kako bi se otkrio mogući trag ptičje gripe.

Tri grabežljivca su zaplijenjena u zračnoj luci Abu Dhabija dok su ih vlasnici pokušavali ilegalno unijeti u zemlju pomoću lažnih dokumenata.

Do sada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nije zabilježen niti jedan slučaj ptičje gripe.

U sklopu mjera za borbu protiv te bolesti svim egzotičnim pticama i grabežljivicama poput sokola, zabranjen je ulazak u UAE.

Stanovnici Emirata su ljubitelji lova sa sokolima i sada samo u toj zemlji mogu loviti sa svojim pticama grabežljivicama, jer su zbog opasnosti od ptičje gripe zabranjene uobičajene azijske destinacije gdje su prakticirali svoj omiljen sport, primjerice u Kazahstanu, Pakistanu i Maroku.

Njemačka liječnica Margit Mueller, direktorica bolnice za sokole u pustinjskom gradu Sweihanu blizu Abu Dhabija smatra da sokoli mogu dobiti ptičju gripu dok prate ili love ptice zaražene virusom. Emirati su regija visokog rizika jer se nalaze na putanji ptica selica.

U toj bolnici se njeguje više od 4.000 sokola godišnje i tamo se nalaze i karantena i sofisticirani laboratorij u kojem se pregleda oko 1.000 uzoraka dnevno, rekla je Mueller.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙