FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ROCKVILLE, SAD - Na živahnome tržištu nekretnina u Washingtonu bijela kolonijalna kuća lako se prodala: tri spavaće sobe, blizina glavne prometnice i jutro zemlje rijetko se nađu u gusto naseljenim predgrađima glavnog grada SAD-a. No ta kuća iz 18. stoljeća, koja se nalazi u oblasti Montgomery u američkoj saveznoj državi Maryland, nedaleko od Washingtona, ima još jednu važnu karakteristiku, uz nju ide i originalna čiča Tomina koliba. Uz bok glavne zgrade mala je jednosobna kućica od sivih hrastovih greda. Straga se diže masivan kameni dimnjak, iznad velika ognjišta na kojem su robovi nekada pripremali jelo za vlasnike plantaža. Među robovima na toj farmi bio je i Josiah Henson prema kojemu je Harriet Beecher Stowe osmislila čiča Tomu u romanu iz 1852. Samo mjesec dana od ponude na tržištu za oko milijun dolara, što je oko 6,2 milijuna kuna, kolibu i kuću kupila je oblast Montgomery.

TEHERAN - Prvi put od islamske revolucije 1979. žene u Iranu dobile su pravo na rad u vatrogasnoj službi, objavila je novinska agencija Fars. Nakon što je općina Teheran izdala konačno odobrenje, žene starije od 23 godine i sa završenom srednjom školom smiju se javljati za taj posao nakon što završe nužni program obuke. Direktor vatrogasne službe u Teheranu Ahmad Ziaei rekao je za Fars da bi žene mogle biti posebno korisne u nesrećama u kojima sudjeluju samo žene, i dao je primjer zatvorenih bazena. Osim liječnika muškarci u Iranu ne smiju dotaknuti ženu koju ne poznaju pa je policiji i vatrogascima iznimno teško raditi u hitnim slučajevima. Ženama, koje u Iranu moraju nositi dugu odjeću i maramu kojima u javnosti prekrivaju obrise tijela i kosu, odsad je dopušteno raditi i u policiji.

VENECIJA - Sir Elton John i kanadski redatelj David Furnish su nakon vjenčanja u srijedu u Velikoj Britaniji u subotu otišli na medeni mjesec u Veneciju. Jedan je dnevni list koji izlazi u Veneciji na naslovnici objavio fotografiju mladenaca koji su pobjegli na najromantičnije odredište, gdje Elton John ima kuću na otoku Giudecca. Agencija Ansa tvrdi da je par stigao u četvrtak u Veneciju gdje su ručali u Harry's Baru nedaleko Trga svetog Marka, nakon čega su krenuli u šoping u obližnje otmjene dućane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙