FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Nekoliko kockica crne čokolade dnevno moglo bi smanjiti rizik od razvoja ozbiljnijihh srčanih oboljenja, štiteći arterije od ovapnjenja, tvrde znanstvenici iz Sveučilišne bolnice Zuerich koji su istraživanje proveli na 20 pušača, koji spadaju u jednu od rizičnih skupina. Od dvadeset muškaraca koji su dobrovoljno sudjelovali u istraživanju, zatraženo je da se 24 sata suzdrže od konzumiranja hrane bogate antioksidansima, no tijekom istog vremenskog razdoblja jedan dio ih je smio konzumirati po 40 grama crne čokolade, a drugi dio istu količinu bijele čokolade. Nakon dva sata, ultrazvučnim pregledom je ustanovljeno da je crna čokolada - koju čini 74 posto čistog kakaoa - znatno poboljšala prohodnost arterija, dok konzumiranje bijele čokolade, koja sadrži samo četiri posto čistog kakaoa, nije imalo nikakvog učinka na ispitanike. Znanstvenici su rezultate istraživanja objavili u zadnjem broju stručnog časopisa "Heart". Upozoravajući da je potrebno obaviti dodatna istraživanja, oni iznose pretpostavku da korist dolazi od antioksidansa iz crne čokolade.

SAN FRANCISCO - Guverner Kalifornije Arnold Schwarzeneger zahladio je odnose s rodnim austrijskim gradom nakon što su ga čelnici Graza kritizirali jer nije pomilovao osuđenika na smrt. Schwarzenegger je u pismu gradonačelniku Siegfriedu Naglu zatražio da više ne koriste njegovo ime za nazive stadiona ili u promotivne svrhe, a čak je vratio "medalju časti" koju su mu gradski dužnosnici uručili 1999. godine, uz obrazloženje da su ga političari u njegovom rodnom gradu odbacili. U Grazu je pokrenuta peticija za preimenovanje gradskog stadiona koji je prozvan po Schwarzeneggeru jer je ovoga mjeseca dopustio pogubljenje osuđenika na smrt Stanleya Tookiea Williamsa. Williams, bivši vođa bande Crips koji je nakon zatočenja pokrenuo kampanju protiv uličnog nasilja, pogubljen je smrtonosnom injekcijom 13. prosinca nakon što su sud i Schwarzenegger odbili njegovu žalbu.

LOS ANGELES - Pop zvijezda Britney Spears tužila je za klevetu magazin Us Weekly tvrdeći da je izmislio priču kako su ona i njezin suprug snimili video seksualnog sadržaja i bili zabrinuti da bi se snimka mogla javno objaviti. U tužbi, koju je Visokom sudu u Los Angelesu podnijela zajedno sa suprugom, plesačem Kevinom Federlineom, Britney traži odštetu od deset milijuna dolara od magazina koji je tu priču objavio u kolovoškom broju. Us Weekly je tada prenio da je par izvijestio svoje odvjetnike kako "član njihove posluge prijeti objavom 'vruće' videosnimke" i da se Britney bojala da bi kazeta mogla ugledati svjetlo dana. Magazin je priču objavio mjesec dana nakon što je Spears rodila svoje prvo dijete. Britney i Federline (27) vjenčali su se u rujmu prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙